Ugrás a tartalomra
Antenna Hungária logo

Regionális műsorszóró szervezet tagja lett az Antenna Hungária

Közép- és délkelet-európai, nemzetközi műsorszóró szervezet alakult november végén Zágrábban, az MBT (Meeting of Regional Broadcasting Organisations and Transmitting Equipment Manufacturers). A műsorszóró vállalatok regionális szervezetének online formában megtartott alapító közgyűlésén az Antenna Hungária Zrt. felsővezetői szinten képviseltette magát. Az alapítók az eseményen döntöttek a szervezet vezetőségéről is, Árki Zsoltot, az Antenna Hungária műszaki igazgatóját az igazgatóság tagjának választották. Az alapító okirat aláírására, az Antenna Hungária részéről 2020. december végén került sor. A szervezet létrejötte mérföldkövet jelöl a térség műsorszóró társaságai együttműködésének történetében, lehetőséget adva a közös munka magasabb szintre emelésére.

 

A horvát, a montenegrói, a szerb, a szlovén, valamint a magyar műsorszóró társaságok részvételével alapított regionális együttműködési szervezet (MBT Egyesület) küldetése, hogy elősegítse a térség műsorszóró társaságainál felhalmozódott ismeretek, információk és tapasztalatok megosztását, illetve a legjobb gyakorlatok cseréjét; a rádiókommunikáció és távközlés területén megjelenő új technológiák bemutatását; továbbá nemzetközi szakmai konferenciák szervezését, hasonló európai szervezetekkel és intézményekkel együttműködésben.

 

Az MBT Egyesület kiemelt céljai között szerepel a lassan két évtizedes hagyománnyal rendelkező MBT Konferencia megszervezésének támogatása, amely rendezvényt az alapítók a műsorszórás területén Közép- és Délkelet-Európa vezető nemzetközi konferenciájává kívánják tenni. A november 24-i alapító közgyűlésen a résztvevők elfogadták a szervezet alapszabályát, pénzügyi tervét, illetve 2021-es munkatervét is, amely egyebek mellett tartalmazza az Egyesület lehetséges új tagjaival történő, kapcsolatfelvételre irányuló szándékot is.

 

Az alapítók döntöttek a vezetőség tagjainak kinevezéséről, Árki Zsoltot, az Antenna Hungária műszaki igazgatóját, a regionális műsorszóró szervezet igazgatóságának tagjai közé választották. A szakember több mint három évtizede szolgálja a magyar nemzeti műsorszóró társaságot, 1988-ban kezdett dolgozni az Antenna Hungária jogelődjénél.

 

A térség legfontosabb műsorszóró és rádióhírközlési témájú, nemzetközi MBT Konferenciának 2019-ben Budapest adott otthont az Antenna Hungária szervezésében. Az idei évre tervezett szakértői találkozó azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

 

„A rádiós és televíziós műsorszórás egy szűk szegmense az infokommunikációs szakmának, jellemzően országonként egy-egy vállalat nyújt ilyen szolgáltatást. Emiatt nagyon fontos szerepe van a nemzetközi együttműködésnek, hiszen a tapasztaltok megosztása, az új technológiák megismerése csak ilyen módon lehetséges. A regionális MBT Egyesület megalapításával ezek a kapcsolatok és együttműködések hivatalossá válnak, együtt még több értéket tudunk teremteni, és bízom benne hogy a jövőben további vállalatok is csatlakoznak hozzánk” – nyilatkozta Árki Zsolt, az Antenna Hungária műszaki igazgatója.

 

„A szervezet megalakulása jelentős mérföldkő Közép- és Délkelet-Európa műsorszóró társaságai életében. Az együttműködés szervezeti keretek közé kerülése lehetőséget ad a közös munka magasabb szintre emelésére, a tapasztalatok ennek részeként megvalósuló kölcsönös és rendszeres megosztásából, az információk, know-how-k és legjobb gyakorlatok cseréjéből pedig a régió minden, az együttműködésben részt vevő partner profitálhat, így az Antenna Hungária Zrt. is. Az új szervezet megalapítása egyben bizonyítja azt is, hogy a térségi együttműködés előmozdításában az Antenna Hungária meghatározó szerepet tölt be” - fogalmazott az MBT Egyesület alapító közgyűlésén részt vevő Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott