Ugrás a tartalomra
Direct One logo

Rejtélyekkel övezett, sportos szeptemberre készül a Direct One

Az ősz első hónapjában is különleges filmekkel és lebilincselő sorozatokkal szögezi a képernyő elé nézőit a Direct One műsorszolgáltató. Érkezik A vörös ajtó széria rejtélyekben bővelkedő harmadik évada, illetve felidézhetjük majd a magyar történelem fontos korszakait is legendás hazai filmek segítségével. Sporteseményekben gazdag hónap áll előttünk: a Direct One sporthubja ezúttal is mindenkinek segít eligazodni a fontos információk, a meccsek és a futamok tömkelegében.

 

Átlép Cagliostro a vörös ajtón?

 

Visszatér a misztikum és a krimi világa a Direct One csatorna képernyőjére: szeptemberben indul A vörös ajtó, azaz a La Porta Rossa című olasz sorozat harmadik évada a Direct One csatornán! A széria 2017-ben mutatkozott be Olaszországban, és rövid időn belül világszerte népszerűvé vált.

 

A sorozat első évadában a főhős, Leonardo Cagliostro nyomozó egy rendőrségi bevetésen halálos lövést kap. Azonban mielőtt átlépne a túlvilágba vezető „vörös ajtón”, úgy dönt, a szelleme a Földön marad, hogy többet tudjon meg halála körülményeiről, és megmentse feleségét, Annát, aki veszélyben van. Cagliostro és a valóság között a kapcsot egy tizenhét éves lány, Vanessa Rosic jelenti, aki képes látni és hallani a férfit.

 

Képes lesz Cagliostro végül átlépni a vörös ajtón? Milyen további titkokat rejt a kapcsolata Vanessával? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a sorozat harmadik évada, amelynek izgalmas epizódjai a premiert követően a Direct One videótárában is megtalálhatóak lesznek. Az alkalmazásban ráadásul a széria korábbi részei is bármikor visszanézhetőek!

 

Jelentős korszakok, legendás filmek

 

Az ősz első hónapjának szerdáin a magyar történelem fontos korszakait feldolgozó, legendás hazai filmeket tűz műsorra a Direct One csatorna.

 

Képernyőre kerül Fábri Zoltán egyik legismertebb alkotása, az 1965-ben bemutatott Húsz óra, amelyben múltról, emlékekről szóló elbeszélések sorából ismerhetjük meg a XX. század közepén élő magyar parasztemberek keserű sorsát. Szomjas György 1976-os filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél a magyar alföldre hozza el a vadnyugati életérzést, cowboyok helyett betyárokkal, sivatag helyett a hortobágyi pusztával. A 2002-es A Hídember című történelmi filmben pedig a reformkor és gróf Széchenyi István életének legfontosabb pillanatai elevenednek meg Bereményi Géza rendezésében.

 

A Kertész Imre Nobel-díjas regényéből készült, 2005-ben bemutatott Sorstalanság egy zsidó kamaszfiú deportálásának megrendítő erejű története, amely a főszereplő valóságra eszméléséről és felnőtté válásáról mesél az emberi történelem legsötétebb pillanatában. Gothár Péter és Bereményi Géza kultuszfilmje, az 1956-os forradalom és az 1968-as prágai tavasz között játszódó Megáll az idő határaikat feszegető kamaszok történetén keresztül szembesít azzal a szellemi-politikai légkörrel, amelyben a vágyak, hitek, várakozások darabokra törtek. A magyar filmtörténet számos más tartalma mellett ezek a filmek is mind elérhetőek, újranézhetőek a Direct Now applikáció videótárában, a televíziós sugárzást követően.

 

Tabudöntögető sorozat kamaszokról mindenkinek

 

Hamarosan érkezik a Direct Now alkalmazásba Az első fecskék drámasorozat első és második évada. A széria hazájában, Ukrajnában rövid időn belül sikerré vált. A történetben öt középiskolás fiatalt ismerünk meg közelebbről, akik online zaklatásnak vannak kitéve, és sem szülői támogatást, sem más segítséget nem kapnak. Mindez végül odáig vezet, hogy az egyik lány öngyilkos lesz. Az első fecskék amellett, hogy felhívja a figyelmet a zaklatás, a bántalmazás veszélyeire, arra ösztönzi a fiatalokat, hogy nyíljanak meg, keressenek segítséget és beszéljenek a problémáikról.

 

Családi történetek és kalandos hétvégék

 

A tematikus hétvégék ezúttal sem hiányoznak majd a Direct One csatorna műsorából. Rögtön szeptember 2-án az aznap 58 éves Keanu Reeves-t ünnepli a csatorna a Bill és Ted zseniális kalandja című vígjátékkal. Másnap a rettenthetetlen Chuck Norris egyik klasszikus akciókrimijét, a Szemet szemért című filmet izgulhatják végig a rajongók. Szeptember harmadik hétvégéjén testvérek különleges történetét ismerhetjük meg A nagy döntés című francia drámában, a Hátralévő életed első napjában pedig három gyermek útkeresését láthatjuk. A hónap utolsó előtti hétvégéjén francia családi drámákat láthatnak a nézők a csatornán. A Köszönöm, jól vagyok főhősnője előtt nagy feladat áll: nem csak ikerfivérét, de édesapját is meg kell találnia. A Mint egy angyal pedig egy 20 éves lány története, aki gyűlöli az egész világot, egyúttal apjáé is, akinek nincs ideje másokra, annyit foglalkozik saját magával.

 

(Sport)izgalmakkal teli szeptember

 

Sporteseményekből sem lesz hiány az ősz folyamán. A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Szerbiában lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, három nappal később pedig Csehország csapatát fogadja Budapesten barátságos találkozón. Szeptember 8-án, magyar idő szerint hajnalban veszi kezdetét az NFL, a profi amerikaifutball-bajnokság alapszakasza, és a hónapban három Forma-1-es futamot is rendeznek, az NB1-es meccsekről és a Premier League mérkőzésekről nem is beszélve.

 

A Direct One sporthubjában szerencsére minden fontos információt egy helyen megtalálunk kedvenc csapatainkról és a sportágakról. Az oldalon található sportnaptár segít eligazodni a számtalan esemény között, ráadásul értesítőt is beállíthatunk a közelgő mérkőzések és futamok időpontjáról, hogy ne maradjunk le az NB1-es és Premier League meccsek, valamint a Forma-1-es futamok élő közvetítésének egyetlen pillanatáról sem.

 

Brit születésnaposok a Direct Now appban

 

A hónap során számos ismeretterjesztő műsort megtalálhatunk majd a Direct Now appban. Szeptember 25-től például a Föld című sorozat első évadának epizódjait, amelyben Chris Packham a Föld történetének drámai pillanatait tárja fel. Elérhető lesz a Srí Lanka Alexander Armstronggal című műsor, így szeptember 6-tól közelebbről is megismerhetjük a műsorvezető kalandjait az Indiai-óceán paradicsomi szigetén. Az egyes epizódok a televíziós közvetítés után hét napon keresztül nézhetőek vissza az alkalmazásban.

 

Szintén megtekinthető lesz a szeptember 10-én bemutatásra kerülő 911 gyermekei című film: az alkotás az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások hatásait mutatja be. A Sorsfordító találmányok a XX. század legnagyobb vívmányait veszi sorra, amelyeket szeptember 16-tól a Direct One előfizetői is megismerhetnek.

 

Az elmúlt időszakban számos nézőt vonzott az applikációban megtalálható, provokatív, és a legtöbb félelmünket valóra váltó Évek alatt széria Emma Thompson főszereplésével, és sokan megnézték többek között a Keira Knightley nevével fémjelzett Hivatali titkok című filmet – ha eddig nem láttuk, érdemes bepótolni ezeket a műsorokat is. Elérhető az alkalmazásban a Tom Welling és Brendan Fraser főszereplésével készített Professionals – Profi osztag akciófilmsorozat, a romantikus filmek kedvelőinek pedig kiváló választás lehet a Minden út Rómába vezet, amelyben Sarah Jessica Parker arra keresi a választ, hogy utólag beteljesíthetjük-e hajdan elszalasztott nagy szerelmünket.

 

Ugyanabban az évben, egyetlen nap eltéréssel, 1960. szeptember 9-én, illetve 1960. szeptember 10-én született a világ két legismertebb brit színésze, Hugh Grant és Colin Firth. Kell ennél jobb alkalom a Bridget Jones filmek újranézésére? A Direct Now alkalmazásban a Bridget Jones naplóját és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! című vígjátékot is megtekinthetjük, csak rajtunk áll, mikor és hol szeretnénk ezt megtenni.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott