Ugrás a tartalomra

Szlovén tévétársasággal bővül a TV2 Csoport

Miután minden szükséges jóváhagyást megkapott és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek is teljesültek, lezárult a tranzakció, amely értelmében a piacvezető magyarországi tévétársaság, a TV2 Csoport megvásárolta a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a 100 százalékban birtokolt TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül. Így október elsejétől a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság hivatalosan a TV2 Csoport részévé válik. A Planet TV új CEO-ja Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lett, míg a COO pozíciót Spela Pirnat tölti be, aki 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója.

 

A hatósági jóváhagyások megszerzését és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek teljesítését követően lezárult a tranzakció, amely keretében a magyarországi piacvezető TV2 Csoport megvásárolta a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaságot, a Planet TV-t a korábbi 100 százalékos tulajdonos Telekom Slovenije-tól, és ezáltal régiós terjeszkedésbe kezdett. Így október elsejétől hivatalosan a TV2 Csoport részévé válik a szlovén tévétársaság.

 

A Planet TV Szlovénia egyik legismertebb tévécsoportja, amely három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránnyal büszkélkedhet.

 

A TV2 Magyarországon mind csoportszinten, mind a fő csatorna vonatkozásában piacvezető 2020 eddig eltelt időszakát* tekintve, programstruktúráját olyan sikeres nemzetközi és hazai brandek jellemzik, mint a Dancing with the stars, a Sztárban Sztár, az Exatlon Hungary vagy éppen a Mokka, a Tények és a Tények Plusz. A mostani akvizícióval három új, országos elérésű tévécsatornával bővül a TV2 Csoport portfoliója, és egyben nemzetközivé is válik, hiszen a Planet csatornái továbbra is a szlovén piacra sugároznak, szlovén nyelven.

 

A Planet TV új CEO-ja a 28 éves nemzetközi médiapiaci tapasztalattal rendelkező Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lesz, aki 2013 és 2014 között a szlovén csatorna CEO pozícióját elsőként töltötte be, míg a COO Spela Pirnat, aki korábban, 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója, illetve évtizedes tévépiaci tapasztalattal bír.

 

„Örülök, hogy sikeresen lezárult a tranzakció Szlovéniában, és megtiszteltetés számomra, hogy újra a Planet TV szolgálatára lehetek. Spelával és az egész csapattal együtt azon fogunk dolgozni, hogy tovább növeljük a csatornák piaci részesedését, és valódi versenyhelyzetet teremtsünk” – mondta Pavel Stanchev. Úgy véli, hogy a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, az általa régiós szereplővé vált TV2 Csoport pedig tovább folytathatja az elmúlt években tapasztalt dinamikus bővülését.

 

*Vizsgált időszak: 2020.01.01-2020.09.29, teljes nap
Célcsoport: A18-59 Live+as live
Forrás: Nielsen Közönségmérés/TV2 Kutatás
Kapcsolódó híranyag(ok)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott