Ugrás a tartalomra
Eurosport 30 logo

Tegnap ünnepelte 30. születésnapját az Eurosport

Európa elsőszámú sportcsatornája, az Eurosport február ötödikén ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját, ezen a napon indította el ugyanis első adását a csatorna.

 

Annak érdekében, hogy a rajongók jobban átélhessék azt a korszellemet, amiben az Eurosport megalakult, a csatorna a világ legnépszerűbb zenestreamelő szolgáltatásával, a Spotify-jal közösen indított digitális kampány keretein belül létrehozott egy microsite-ot, aminek a felkeresésével a látogatók a saját zenehallgatási szokásaik alapján létrehozott 1989-es lejátszási listákat hallgathatják meg. Annak, aki szeretne egy kicsit visszautazni az időben, az alábbi weboldal lesz a segítségére: eurosport.withspotify.com

 

1989. február 5-én a European Broadcast Unionnal kötött megállapodást követően kezdte el sugározni adását az Eurosport csatorna a Sky Television-nél, széleskörű sporttartalmakkal, illetve angol, német és holland nyelvű közvetítésekkel. A csatorna az első egy hónapban olyan nívós sporteseményeket közvetített, mint az alpesisí-világbajnokság, bob világbajnokság, és műkorcsolya Európa-bajnokság.

 

Mára az Eurosport az olimpiák “otthona” lett Európát tekintve, 2018-ban a PyeongChangi olimpia rekordnézettséget hozott a csatorna számára, mind lineáris mind digitális közvetítési formákat tekintve. Az Eurosport ezen felül fontos szerepet képvisel a kerékpársport, a Grand Slam tenisztornák és a téli sportok közvetítésében is, a csatornaportfóliót tekintve több, mint 246 millió felhasználót ér el Európa, a csendes-óceáni térség, Afrika és a Közel-Kelet 75 országában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott