Ugrás a tartalomra
Direct One logo

Tematikus hétvégék és ikonikus ifjúsági filmek a Direct One-nál a vakáció hetei alatt

A magyar gyermek- és ifjúsági filmek aranykorának kiemelkedő alkotásaival és izgalmas tematikus hétvégékkel készül júliusban előfizetői számára a Direct One – hiszen mikor máskor lenne idő sok jó tartalmat nézni, ha nem nyáron? A tévé- és tartalomszolgáltató saját csatornáján, illetve a bárhol és bármikor elérhető Direct Now applikációban mindenki megtalálhatja a neki tetsző műsorokat a vakáció és a jól megérdemelt szabadság ideje alatt. Júliusban ráadásul négy Forma 1-es versenyhétvége, köztük a Hungaroringen megrendezésre kerülő magyar nagydíj színesíti a repertoárt. Ahogy a Direct One korábbi kutatásából kiderült: az előfizetőket a szórakoztató műsorok mellett leginkább a sportesemények szögezik a televízió képernyője elé.

 

Kétségtelenül a hetvenes-nyolcvanas évek jelentették a magyar gyermek- és ifjúsági filmek hőskorát. A mai szülőgeneráció örömmel mutatja meg ezeket az értékes filmeket gyerekeinek, Kököjszi és Bobojsza vagy Bagaméri időtálló kalandjait a megváltozott tévénézési szokások ellenére is örömmel követi a mai fiatal generáció.

 

Apró hőstettek

 

A Direct Now alkalmazás műsortárában elérhető, 1971-ben bemutatott Hahó, Öcsi! című filmet júliusban a Direct One csatorna is műsorára tűzi. A történet szerint a Balog család legifjabb tagját, Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Öcsi a fogságból képzelete segítségével szabadul ki: megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe, akikkel útnak indul, hogy megszerezze szülei számára az Időt, hogy többet foglalkozzanak vele. Generációk nőttek fel a két törpe és Öcsi kalandjain – itt az ideje, hogy a mai gyerekek is megismerkedjenek velük és akár közös programként, együtt nézzék a filmet szüleikkel.

 

Júliusban szintén megtekinthető a Direct One csatornán és az applikációban az Égigérő fű című, 1979-es ifjúsági film, amely a közösség erejéről, az összefogás szükségességéről mesél, mondanivalója így ma pont annyira érvényes, mint évtizedekkel ezelőtt. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül, negyvenéves szolgálata alatt azonban annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni az életét nélkülük: ezért a környékbeliek és ismerősök meglepetésként megszervezik, hogy az udvar keramitkockái helyére gyeptéglákat telepítsenek. Remek családi szórakozás a strandon fekve vagy ebéd után a hűvös szobába húzódva!

 

Csukás István ikonikus alakjai teszik különlegessé az 1978-as Keménykalap és krumpliorr című alkotást, amelyben a Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Útjukat minduntalan keresztezi Bagaméri, az álruhás, elátkozott fagylaltos. Az ifjúsági történet júliusban a Direct One csatornán és a Direct Now applikációban is elérhető, ahogy Jankovics Marcell 1981-ben bemutatott animációs filmje, a pusztai népek mondáira épülő Fehérlófia szintén megtalálható a műsortárban.

 

A felnőtt nézőknek tematikus hétvégéket hoz a nyár

 

A Direct One csatorna a felnőtt nézőknek is kiváló programokat kínál júliusban: a tematikus hétvégék sora hátborzongató két nappal kezdődik. Olyan izgalmas tartalmakat láthatnak a nézők, mint a föld alatt játszódó dán thrillersorozat folytatása, a Túszdráma a vízen, vagy az igaz történeten alapuló dráma, A lányom nevében.

 

A következő hétvégén, július 8-án és 9-én a könnyedebb műfajoké lesz a főszerep. A guru és a Hollywoo című vígjátékok főszereplői Amerikában keresik a boldogulást: mindkét történet a filmipar világába kalauzolja a nézőket.

 

Egzotikus helyszíneken élhet át kalandokat, aki július 15-én és 16-án a Direct One csatornára kapcsol, ugyanis ezen a hétvégén olyan filmek várják majd, mint a Sunny és az elefánt, a Tai Pan, a hét tenger ura, és műsorra kerül az európai helyszíneken játszódó Az utolsó párducok című krimisorozat is.

 

Július 22-én és 23-án Keira Knightley emlékezetes alakításait idézhetjük fel a Vágy és vezeklés, illetve a Büszkeség és balítélet című drámákkal.

 

A nyár második hónapjának végén a szerelem bűvkörébe kerülhetnek a nézők: a Túl sok érzelem egy válságban lévő csokoládégyáros románcát dolgozza fel humorral fűszerezve, míg a Francia hármas egy mélypontra került házasság megmentéséről szól.

 

A tematikus hétvégék tartalmait az előfizetők a Direct Now alkalmazásban is megtalálják, így azok kötöttségek nélkül, bárhol, akár utazás közben is megtekinthetőek. Akkor sem lesz vita, ha más műsorokra vágynak a családtagok a nyaralás alatt: az app használatával egyszerre 5 különböző okoseszközön nézhetünk műsorokat.

 

Érkezik a száguldó cirkusz

 

A Forma-1 idei szezonjának négy futamát is megrendezik júliusban: a száguldó cirkusz Ausztriába, az Egyesült Királyságba, Magyarországra és Belgiumba is ellátogat. A Direct One sporthubjában pár kattintással minden, a futamokkal és a csapatokkal kapcsolatos infó elérhető. Az appban elérhető élő és visszanézhető közvetítések segítségével pedig nem maradunk le a legizgalmasabb pillanatokról akkor sem, ha nem tudunk kilátogatni a Hungaroringre, vagy nincs lehetőségünk a tévé előtt szurkolni otthonról.

 

Számtalan műfaj és tartalom egy helyen

 

A Direct Now app folyamatosan fejlődik és bővül, a változatos tartalmak között minden korosztály egy helyen megtalálja a kedvenc műsorát, és böngészhet a műfajok között. A videótárban a hónap végéig még megtekinthetőek a saját gyártású Kemény leckék és Moscow Noir című thrillersorozatok, illetve július 20-ig elérhető a Fear the Walking Dead posztapokaliptikus horrorszéria. Utoljára nyílik lehetőségünk végigizgulni Anne Hathaway és Matthew McConaughey főszereplésével a Vihar előtt című thrillert, illetve Penélope Cruz és Javier Bardem alakítását a kolumbiai drogbáró életének fontos pillanatait bemutató Escobarban. A rejtélyekkel teli Megtévesztés című akciófilm továbbra is elérhető az alkalmazás műsortárában, ahogyan az elmúlt időszakban nagy sikerrel futó thriller, a Gyilkos félelem, az Oscar-díjjal elismert A tetovált lány vagy épp a hagyományos krimik stílusához visszanyúló, valódi sztárokat – Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell – felvonultató Ava című film.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott