Ugrás a tartalomra

Többségi részesedést szerzett a Canal+ Csoport az SPI International-ben

A Canal+ Csoport 70%-os többségi tulajdont szerzett az SPI International-ben, megtartva annak menedzsmentjét és szervezeti felépítését.

 

Összefog a Canal+ Csoporttal az SPI International, a tartalomforgalmazás és -közvetítés meghatározó szereplője, amely globális médiavállalatként 6 kontinensen 42 tv csatornát és számos digitális szolgáltatást üzemeltet.

 

A Canal+ Csoport a világon vezető szerepet tölt be a fizetős televíziózásban (pay-tv), és meghatározó szereplője a franciaországi ingyenes televíziós (free-to-air) piacnak - összesen 40 országban van jelen Európában, Afrikában és Ázsiában. A Canal+ Európában Franciaország mellett Lengyelországban is meghatározó szerepet játszik, 2019-ben pedig felvásárolta az M7 Csoportot. A csoport világszerte 22 millió előfizetőt számlál, és az elmúlt években folyamatosan növekedett nemzetközi üzleti tevékenysége. A mostani akvizícióval a Canal+ erősíti tartalombővítési stratégiáját, és szélesíti kínálatát a különböző piacain, amiben az SPI International mellett a Studiocanalra és a lengyel Kino Światra támaszkodik.

 

A megállapodás alapján az SPI jelenlegi tulajdonosai, Loni Farhi és Berk Uziyel továbbra is a meglévő menedzsmenttel együtt irányítják és fejlesztik az SPI üzleti tevékenységét, míg a felek a kölcsönös együttműködésnek köszönhetően tovább erősítik a nemzetközi piacokon való jelenlétüket.

 

Loni Farhi és Berk Uziyel közös nyilatkozatban elmondta: „Nagyon izgalmas hír és egy új korszak kezdete ez az SPI International számára. A Canal+ és az SPI közös elképzelése a folyamatos növekedés és az erős nemzetközi jelenlét. Évek óta stratégiai partnerek vagyunk, így már hagyománya van köztünk az együttműködéseknek és a közös célok elérésének.”

 

Maxime Saada, a Canal+ Csoport vezérigazgatója: „Az SPI International felvásárlása a már évek óta folyamatban lévő stratégiánk része. A Canal+ jelenleg 22 millió előfizetővel rendelkezik több, mint 40 országban, melyek közül 15 Európában található. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 2025-ig legalább 30 millió előfizetőt érjünk el, és az SPI International minden bizonnyal kulcsfontosságú eszköz lesz e törekvés elérésében.”

 

Jacques du Puy, a Canal+ International vezérigazgatója: „Nagy örömmel üdvözöljük csoportunkban az SPI-t. Ez az akvizíció új stratégiai lépést jelent európai tartalmaink fejlesztésében. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy új szinergiákat és vállalkozásokat fejlesszünk tevékenységeinkhez, különösen a lengyel piacon és azokban a közép-kelet-európai országokban, ahol a Canal+ az M7 márkákon keresztül működik.”

 

A tranzakció véglegesítéséhez még az érintett területek versenyhivatalainak jóváhagyása szükséges.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott