Ugrás a tartalomra

Tovább bővíti a HD lehetőségeket a PR-Telecom

A szolgáltató 2019. március 1-jén teljes televíziós előfizetői bázisa számára megnyitja a Viasat History HD-t. Így többek között nagyfelbontásban nézheti meg, aki szeretné, hogyan dolgozza fel egy ismert ausztrál filmes-történész Attila, a hun uralkodását és birodalmának szétesését.

 

Ahogy a háztartásokban egyre gyarapodnak a HD vételre alkalmas készülékek, a PR-Telecom is igyekszik mindinkább bővíteni ide vonatkozó kínálatát: mára 63 nagyfelbontású képminőséget sugárzó csatorna szerepel portfóliójukban. A szolgáltató február első felében a sportok, tudományok, utazások és extremitások rajongóinak kedvezett azzal, hogy a Viasat Explore HD változatát megnyitotta összes előfizetője számára. A sikeres visszajelzéseket követően a Viasat History HD csatornával teszi ugyanezt március legelején, amelyet egészen 18-ig kilenc megye összes PR-Telecom előfizetője kódolatlanul élvezhet. Ezt követően a Lexikon csomaggal rendelkezők követhetik tovább HD minőségben az ókori és modern idők rejtelmeit, hadtörténeti eseményeit, különböző kultúrák egykori mindennapjait.

 

Küldetésünk, hogy előfizetőink számára ne csak hagyományos értelemben vett televíziós csatornákat adjunk, hanem egyidejűleg élményeket is nyújtsunk. A Viasat History HD megnyitása pedig remek alkalom arra, hogy ez az élmény minél több háztartásba eljusson, ezért is nagy öröm számunkra ez az együttműködés

– mondta el Kendi Péter, a PR-Telecom kereskedelmi igazgatója.

 

A történelmi adón mindjárt március 2-án debütál egy igazi különlegesség: az ismert ausztrál filmes-történész, David Adams Magyarországon is forgatott Attila, a hun című epizódja. A fejezet ahhoz A birodalom vége dokumentumsorozathoz tartozik, amelyben Adams olyan nagy uralkodókat vizsgál meg újszerű megközelítésből, akiknek birodalma aztán pillanatok alatt omlott össze. De HD-ben élvezhető az egykori, híres kereskedelmi útvonalról szóló ismeretterjesztő sorozat, az Így alakította a Selyemút a világot, amely március 16-án rajtol a Viasat Historyn.

 

Amellett, hogy nyilván haladunk a korral, meggyőződésünk az is, hogy a HD minőség mindenképpen nagyobb élményt nyújt a televíziózás során. A nagyfelbontás a mi csatornáink esetében különösen fontos, hiszen sokszor kalauzolunk lenyűgöző tájakra, máskor régi korokba, gyakran mutatunk meg tudományos érdekességeket vagy tárunk fel olyan színes izgalmakat, amikor a hatásnak igen fontos összetevője a képi részletgazdagság

– tette az információkhoz Horváth Tamás, a Viasat World kereskedelmi igazgatója.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott