Ugrás a tartalomra
ViacomCBS logo

Új elnök-vezérigazgató a ViacomCBS Networks International élén

A ViacomCBS bejelentette, hogy Raffaele Annechino kapott megbízást a ViacomCBS Networks International (VCNI) elnök-vezérigazgatói tisztségére. A szakember David Lynntől veszi át ezt a tisztséget, aki lemondott és egy átmeneti időszakot követően távozik a cégtől.

 

Annechino látja el ezentúl a ViacomCBS Egyesült Államokon kívüli média hálózatának és más tevékenységeinek a vezetését. Ennek keretében ő felügyeli a hat kontinensre kiterjedő, szórakoztató tematikus és szabadon fogható tévécsatornákból álló hálózatot – mely magában foglalja egyebek mellett a Channel 5-ot az Egyesült Királyságban, a Telefét Argentínában, a Network 10-et Ausztráliában és a Viacom18-cal közös vállalkozásként működtetett Colors-t Indiában –, illetve szorosan együttműködik a ViacomCBS globális streaming üzletágával a Pluto TV folyamatos nemzetközi bevezetésében és a Paramount+ 2021-es elindításában. Közvetlenül Bob Bakish, a ViacomCBS elnök-vezérigazgatója irányítása alatt dolgozik majd.

 

„Raffaele egy vállalkozó szellemű, eredményorientált vezető, aki nagy tapasztalattal rendelkezik üzletágak átalakításában és abban, hogy növekedést érjen el különféle piacokon” – mondta Bob Bakish. „Az utóbbi években Raffaele egyre nagyobb felelősséget vállalva tanúsította a több világtájra és változatos platformokra kiterjedő stratégiai és üzemeltetési rátermettségét. A ViacomCBS nemzetközi kiterjesztésében, meghatározó partnerségek kialakításában, illetve a mobil és digitális platformokon való megjelenésünk előmozdításában szerzett tapasztalata létfontosságú lesz abban, hogy tovább építsünk európai, dél-amerikai és ázsiai vezetőségünkre és világszerte megvalósítsuk ambícióinkat.”

 

Bakish hozzátette: „a legnagyobb köszönetemet szeretném kifejezni Davidnek az elmúlt két évtizedben kifejtett tevékenységért, a CBS és a Viacom nemzetközi portfolióinak integrálásától a Viacom International Studios létrehozásának felügyeletéig, és az Ananey felvásárlásáig, továbbá a nemzetközi részleg átpozícionálásáért, ami lehetővé teszi a streaming kínálatunk folyamatos nemzetközi kiterjesztését. Hálás vagyok elhivatott vezetői szerepvállalásáért és a legjobbakat kívánom neki ahhoz, hogy új fejezetet nyisson az életében.”

 

„Nagy megtiszteltetés átvenni ezt a tisztséget és segítő részese lenni annak, hogy a ViacomCBS világszerte tovább vigye a mostani erős lendületét” – mondta Annechino. „Izgalmas lehetőség áll előttünk arra, hogy új, innovatív tartalomelosztó csatornák és partneri együttműködések révén kibővítsük a vállalat hatókörét, és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Bobbal és a csapatával a növekedési terveink megvalósításán.”

 

23 éves hivatali ideje alatt Annecchino számos tisztséget töltött be a korábban Viacom International Media Networksként (VIMN) működő ViacomCBS Networks Internationalnél. Legutóbb a ViacomCBS Networks Európa, Közel-Kelet, Afrika és Ázsia (EMEAA) elnökeként dolgozott, számos piacon felügyelte a vállalat tevékenységét, és világszerte vezette és koordinálta a VCNI mobil stratégiáját. Eredményei között szerepel a szabadon fogható csatornák elindítása és megvásárlása a kulcsfontosságú olasz, spanyol és német piacokon, valamint egy új üzleti egység létrehozása 2020 szeptemberében, a ViacomCBS digitális üzleti tevékenységének továbbfejlesztésére az EMEAA régióban, megragadva a lehetőségeket az ingyenes és fizetős streaming, a fejlett hirdetések és a ViacomCBS Digital Studios International területén. Annecchino vezette a Pluto TV terjeszkedését is Európában a szolgáltatás közelmúltbeli sikeres elindításával Spanyolországban, illetve a 2021-ben várható franciaországi és olaszországi bevezetésével.

 

Mielőtt 1997-ben csatlakozott az MTV Networks International-hez, Annecchino a Turner Internationalnél, a Cartoon Networknél és a CNN-nél töltött be tisztségeket. Közgazdász diplomát szerzett a londoni European Business School-ban, Londonban, és Executive MBA-t végzett a madridi spanyol Instituto de Empresa International-ban. 2016-ban fejezte be a CTAM U felsővezetői programot a Harvard Business School-ban, 2017-ben pedig az CTSE Europe Executive Management programot az INSEAD-nál.

 

Lynn megjegyezte: „Megtiszteltetés és kiváltság volt karrierem legnagyobb részét a ViacomCBS-nél tölteni. A Comedy Central és a Nickelodeon korai napjaitól kezdve egészen a globális portfoliónk legutóbbi irányításáig nagy hasznomra vált, hogy együtt dolgozhattam az iparág legdinamikusabb, legtehetségesebb csapatával, amelynek ebben a legnagyobb kihívást jelentő évben sikerült átállítania az üzleti tevékenységet a növekedés következő fontos szakaszára.”

 

A VCNI és ezt megelőzően a VIMN elnök-vezérigazgatójaként Lynn számos stratégiai növekedési kezdeményezésért volt felelős a vállalat nemzetközi üzleti tevékenységének diverzifikálása érdekében, ami egyéb eredmények mellett a vállalat digitális hirdetési és előfizetési bevételeinek jelentős növekedéséhez vezetett. Lynn felügyelte a Viacom International Studios elindítását, valamint a Pluto TV és a Noggin nemzetközi bevezetését. Korábban a VIMN UK, Észak- és Kelet-Európa elnökeként dolgozott, ahol felügyelte a Viacom globális terjesztési stratégiáját, és vezette a Channel 5 Broadcasting felvásárlását és integrálását a Viacomba. Ezt megelőzően a Nickelodeon UK ügyvezető igazgatója volt, ahol a Nick Jr. és a digitális stratégia elindításával megerősítette a márka pozícióját az Egyesült Királyság egyik legversengőbb nézői korcsoportjában.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott