Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

Új nevekkel bővül az Ausztrál Open szakértői gárdája

A Discovery és az Eurosport talán minden idők egyik legjobban várt Ausztrál Open közvetítésére készül, miközben a szupersztárok új generációja próbálja megakadályozni a sportág legendáit abban, hogy a történelem legnagyobbjaivá váljanak.

 

Megnyerheti-e Rafael Nadal pályafutása 21. Grand Slam tornáját? Emlékezetes New York-i győzelme után tud-e Grand Slamet nyerni Daniil Medvegyev? A brit Emma Raducanu meg tudja-e ismételni lenyűgöző szeptemberi US Open sikerét? Megnyerheti-e Ash Barty a harmadik Grand Slam címét?

 

Újabb névvel bővül a Cube stúdiója

 

Barbara Schett és Mischa Zverev 2022. január 17. és 30. között Melbourne-ből közvetíti az eseményeket a Cube stúdióból, míg a jelenlegi profi teniszező Alizé Lim, aki egyben a sportközvetítések egyik legfényesebb sztárja is, a torna teljes ideje alatt Londonból jelentkezik majd be a hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander és a háromszoros Grand Slam-elődöntős Konta Johanna, illetve a korábbi wimbledoni elődöntős Tim Henman társaságában.

 

A Discovery tudósítását kiegészíti még a sportág két legendája Chris Evert és John McEnroe, akiknek az új megállapodásuknak köszönhetően a tenisz rajongók tovább élvezhetik a páros utánozhatatlan nézeteit és gondolatait a Grand Slamekről szóló tudósításaik során.

 

Boris Becker (Matchball Becker Németországban), Justine Henin (ESP Teniszklub Franciaországban), Alex Corretja (La Casa del Tenis Spanyolországban) és Roberta Vinci (Olaszország) a helyi műsorok vezetése mellett csatlakoznak a Discovery Eurosport nemzetközi tudósításaihoz is.

 

Casper Ruud a Discovery partnerei között

 

A teniszsztárok új generációjának egyike a norvég Casper Ruud exkluzív interjúkkal, köztük az Eurosport.com vadonatúj Players' Voice rovatával fog jelentkezni. A rajongók így testközelből megismerkedhetnek majd az ATP Tour feltörekvő sztárjaival.

 

Casper Ruud, aki a tavalyi Ausztrál Open negyedik fordulójáig jutott így nyilatkozott:
„Egyedülálló lehetőség a Discovery-vel kötött partnerség, mert nem csak élőben mutatják be az eseményeket, hanem bemutatja a játékosok igaz történeteit is.
A profi teniszezőként érő kihívások ellenére rendkívül szerencsés vagyok, hogy olyasmit csinálhatok, amit szeretek, és ez a partnerség lehetővé teszi, hogy Európa-szerte kommunikáljak szurkolókkal. Szeretnék betekintést adni nekik abba, hogyan gondolkodom, és megosztani velük a sikereket, valamint a mélypontokat!”

 

Kiterjedt élő közvetítés és új formátumok a Discovery tudósításában

 

A Discovery 250 órányi élő közvetítést sugároz majd az Ausztrál Openről az Eurosport 1 és Eurosport 2 segítségével. Minden pálya és minden mérkőzés elérhető lesz az Eurosport App-on és az Eurosport.com-on, valamint az Eurosport.hu-n keresztül. Vajon bemutatkozik-e az Ausztrál Open selejtezőjén a következő Emma Raducanu?

 

A Discovery 360 fokos megközelítésnek köszönhetően az Ausztrál Open teljes közvetítése biztosított minden platformon. Az Eurosport.com előzetesekkel, élő blogokkal és meccsjelentésekkel számol be a tornáról, a Discovery teniszszakértőinek véleményeivel kiegészítve.

 

A lineáris közvetítés végét követően a tenisz rajongókat további bónuszműsorok várják a Cube-ból, amelyet kizárólag az Eurosport applikáción érhetnek el. Újabb formátumok is debütálnak majd, mint például a My Social Network – ahol a világ legjobb játékosait kérdezik meg közösségi csatornáikról – és a Legends Voice, amelyben múltbeli legendák szólalnak meg a torna aktuális kérdéseiről.

 

A 2022-es Ausztrál Open a Discovery és a Tennis Australia közötti új tízéves partnerség első állomása. A tenisztorna összes lineáris és digitális jogára kiterjedő, tavaly szeptemberben bejelentett új megállapodás kibővíti az Eurosport és az Ausztrál Open 1995-ben kezdődő együttműködését. Az új megállapodás részeként a Discovery az Ausztrál Open nagy felvezető versenyeit – így az Adelaide Internationalt páneurópai szinten, illetve az ATP-kupát – is exkluzívan sugározza. Ezek a versenyek lehetőséget adnak arra, hogy a játékosok meccsrutint szerezzenek a szezon első Grand Slam tornájára.

 

Scott Young, a tartalomért és a produkcióért felelős alelnök így nyilatkozott:
„Az év első Grand Slam-tornája mindig izgalmas, de 2022-ben egészen más a hangulat, amikor a sportág csúcsán egyértelműen megváltozás zajlik. Megtarthatják-e címeiket a sportág jelenlegi szupersztárjai? A Discovery pedig ezúttal is minden lépésnél ott lesz.
Örömmel üdvözöljük Alizé Lim-et is a csapatunkban. Úgy gondolom, hogy Alizé friss, dinamikus megközelítést fog hozni a tudósításunkba. Ugyanilyen izgalommal tölt el bennünket, hogy idén Barbara Schett-tel és Mischa Zverev-vel a helyszínen lehetünk a Melbourne Parkban a rajongók körében. A legjobb játékosok közül néhányan pedig páratlan szakértelmükkel színesítik majd az Ausztrál Openről szóló tudósításainkat – számos platformon keresztül 50 különböző piacon.”

 

A tavalyi Ausztrál Open idején az Eurosport streaming szolgáltatása rekord nagyságú közönséget ért el: a videóindítások száma 36 százalékkal, a nézett percek száma pedig 84 százalékkal nőtt az Eurosport Appon 2020-hoz képest. Az Ausztrál Open idején az Eurosport digitális platformjain jelentősen nőtt az az egyedi látogatók száma (2020-hoz képest +61%), kiemelkedő növekedéssel például az Egyesült Királyságban (+244%), Olaszországban (+90%), Németországban (+53%) és Spanyolországban (+25%).

 

Discovery Eurosport tenisznapló, 2022. január:

  • ATP-kupa, Sydney, Ausztrália – 2022. január 1–9.
  • Adelaide International – 2022. január 6-16.
  • Ausztrál Open selejtezőtorna – 2022. január 14-17.
  • Ausztrál Open, Melbourne, Ausztrália – 2022. január 17–30.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott