Ugrás a tartalomra
Vidanet logo

Új szélessávú hálózatot épített a Vidanet a csornai járásban

A csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára válik elérhetővé a szélessávú internet szolgáltatás a napokban, a Vidanet fejlesztésének köszönhetően.

 

A Széchenyi 2020 program keretében elnyert 440,83 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével 2017-ben indultak a munkák – első ütemben a kevésbé látványos, de annál fontosabb tervezési és engedélyeztetési feladatokkal. A kivitelezés a településeket a járási székhellyel összekötő gerinchálózat kiépítésével ill. bővítésével indult, mely során közel 60 km optikai gerinchálózat épült, ezek után kerültek megvalósításra a helyi elérési hálózatok. A lakossági szolgáltatások elindításával nem ér véget a projekt: minden érintett településen szabadon használható, közterületi wifi hotspot is létesül, valamint a közintézmények is nagysebességű adatkapcsolatot kapnak a közigazgatási rendszerek és az internet felé.

 

Az alkalmazott modern technológiának köszönhetően, a pályázati feltételrendszer minimumaként meghatározott 30 Mbps letöltési sebességnél jóval gyorsabb, akár 200 Mbps-os internet csomagot is választhatnak a településeken élő családok, vállalkozások; emellett elérhetővé válik számukra a Vidanet hagyományosan széles, több mint 140 csornai  TV csatornát tartalmazó TV kínálata digitális minőségben, 30 csatorna esetében HD felbontással.

 

A Vidanet Acsalag, Cakóháza, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Rábasebes, Rábcakapi, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza lakóinak írásos tájékoztatót küldött az elérhető szolgáltatásokról, az érdeklődőket várják csornai és kapuvári, valamint győri irodáikban és telefonos ügyfélszolgálatukon.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott