Ugrás a tartalomra

Újabb bírság a DIGI-Invitel fúzió miatt

A Gazdasági Versenyhivatal módosította a DIGI-Invitel fúziót jóváhagyó tavasszal kiadott határozatát és egyúttal eljárási bírságot szabott ki a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft-re ismételten hibás információ-szolgáltatás miatt. Az eljárás alá vont vállalkozás újfent nem tájékoztatta a hatóságot a valós helyzetről, mely azonban utólag kiderült.

 

A versenyhatóság márciusban feltételek és kötelezettségek előírása mellett járult hozzá, hogy a DIGI megszerezze az Invitel Távközlési Zrt-t. A tavaszi határozat egy megismételt eljárás során született, melynek megindítására – jelentős bírság mellett – azért volt szükség, mert a versenyhatóság a cég félrevezető információszolgáltatása miatt kénytelen volt visszavonni korábbi döntését. Most kiderült, hogy a DIGI a megismételt eljárásban is hibásan szolgáltatott adatot, ezért a GVH-nak módosítania kellett újabb határozatát is. A versenyhivatal egyúttal 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a DIGI-re, amiért a cég mulasztása meghiúsította a hatóság számára a valós tényállás feltárását.

 

Mivel a GVH a vállalkozások összefonódásainak ellenőrzésekor alapvetően a felek által rendelkezésre bocsátott adatokból dolgozik, ezért a gyorsaság és hatékonyság mellett kiemelt figyelmet szentel az adathitelesség kérdésének. A nemzeti hivatal a fogyasztók érdekében minden olyan vállalati magatartással szemben fellép, amelyek aláássák az az adathitelességet az eljárások során.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott