Ugrás a tartalomra

Újabb kódolatlan csatorna a megújult mindigTV-től

A National Geographic csatorna összes műsora ingyenesen nézhető november 15-től december 15-éig a mindigTV közel félmillió háztartással* rendelkező kínálatában. A történelem, tudomány, technika iránt érdeklődők most ízelítőt kaphatnak abból, hogy milyen sorozatokat, dokumentumfilmeket kínál a National Geographic.

 

A legizgalmasabb premierek novemberben


A National Geographic műsorai segítségével „visszarepülhetünk” az ókori Egyiptomba. Az ókori világ tíz csodája: Tutankhamon titkaiból megtudhatjuk miről „mesél” a bebalzsamozott fáraó: bár, a legendás uralkodó, Tutankhamon sírját a régészek az elmúlt években már tüzetesen átvizsgálták, a több mint háromezeréves szarkofágja még sok meglepetést tartogat… (november 21, szombat, 21 órakor)

 

Diana: Saját szavaimmal című film Diana hercegné életét, legbelső gondolatait mutatja be a vele készült interjúk segítségével. A National Geographic rendkívüli dokumentumfilmjében Diana őszintén vall az érzelmeiről és a legbelső gondolatairól – a felvételek döntő többsége most kerül először a nyilvánosság elé. (november 27, péntek, 22 órakor)

 

Mindezeken túl a National Geographic novemberi sorozataiban „átélhetjük” azt is, milyen börtönbe kerülni egy idegen országban (Bekasztlizva külföldön), megismerhetjük a tudósok véleményt arról (Vírusvadászok), hogy a Covid-19 vajon „csupán” előfutára-e egy még súlyosabb járványnak? A világháborúk eseményei iránt érdeklődőknek az Élet a II. világháború árnyékában, A Harmadik Birodalom építményei nyújtanak hiteles információkat.

 

Decemberben jön az Elátkozott helyek atlasza!


Az Elátkozott helyek atlaszában, Sam Sheridan író-kalandor a világ néhány sötét, sokak által egyenesen elátkozottnak tartott helyére látogat. Mi igaz a híres a babonákból és mendemondákból? Valóban éltek ezek a rémmesébe illő alakok és megtörténtek ezek a különös, megmagyarázhatatlannak tűnő esetek? Sam Sheridan ezt kutatja Drakula kelet-európai szülőhelyétől a Bermuda-háromszögig és a louisianai mocsarakig a helyi folklórba, hagyományokba és átkokba veszélyesen belegabalyodva. (premier epizódok: minden vasárnap, 8:00 órakor)

 

A sorozat egyik legkülönlegesebb epizódja az Atlantisz átka. Atlantiszról, a Platón szerint egy természeti katasztrófa következtében elsüllyedt misztikus kontinensről, megoszlanak  a vélemények: egyesek szerint csak kitaláció az egész, mások viszont hisznek a legendás birodalom létezésében, sőt még az egykori elhelyezkedését is tudni vélik. Vajon mi az igazság? Valóban létezett? Ha nem, akkor miért nem akar kikopni az emberiség kollektív emlékezetéből? (december 13, vasárnap, 8:00 órakor)

 

A Lecsapolt óceán epizódjaiban pedig legújabb számítógépes terepmodellek és képalkotó eljárások segítségével olyan roncsokat tesznek láthatóvá a tudósok, amelyek rég elvesztek szem elől. A Balti-tenger mélyéről előkerül a Mars hadihajó, valamint a Karib-tengerben elsüllyedt kalózhajók is. A II. világháborúban, az angliai csata során eltűnt Luftwaffe gépei felszínre bukkannak. (premier epizódok: minden szerda este 21 órakor)

 

*A mindigTV nézők számára időszakosan elérhető kódolatlan csatornákat 2020. szeptember 6-án reggel 6 órától valamennyi vételkörzetben DVB-T2 adásmódban, HEVC kódolással sugározzuk. Amennyiben egy automatikus újrahangolást követően sem érhető el a meghirdetett kódolatlan csatorna, a legvalószínűbb ok, hogy vevőkészüléke nem alkalmas a DVB-T2 adások vételére.
Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott