Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

Újabb tíz évig az Eurosporton és a Discovery platformjain az Australian Open

A Discovery Sports 2031-ig szóló megállapodást kötött az Ausztrál Tenisz Szövetséggel az Australian Open élő és kizárólagos európai közvetítésének lineáris és digitális közvetítési jogairól. Az Eurosport 1995-ben közvetítette először az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, így a 2022-ben induló hosszú távú megállapodás tovább erősíti a csatorna kapcsolatát az év első Grand Slam-tornájával.

 

A tíz évre szóló megállapodás részeként a Discovery globális csatornáit, platformjait és márkáit, köztük az Eurosportot és a Discovery+* streamingszolgáltatást – a valós idejű szórakoztatás otthonát – is felhasználja arra, hogy az Australian Open minden eddiginél nagyobb és szélesebb közönséghez jusson el.  Az élvonalbeli tenisz mellett a Discovery az Ausztrál Tenisz Szövetséggel közösen széles körű életmód- és szórakoztató tartalmakat kínál majd a nézőknek, a sporton túl bemutatva a verseny kulisszái mögött zajló történeteket is. A Discovery világszerte a valóságon alapuló, nem fikciós tartalmairól ismert, olyan változatos és népszerű témákban mint az otthon, a kaland, az utazás, a gasztronómia, a természet, a környezet és a tudomány – a mostani megállapodással pedig az Ausztrál Tenisz Szövetséggel közös célja, hogy a család minden tagjának bevonásával növelje a tenisztorna népszerűségét a következő évtizedben.

 

Az Eurosport emellett az Australian Openre felvezető versenyek, így például az Adelaide International ATP páneurópai közvetítésének kizárólagos jogaival is rendelkezik. A két kulcsfontosságú eseményen a világ legjobbjai készülnek fel a melbourne-i Australian Open előtt.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a teniszszezon egyik ékkövének számító tornán keresztül mélyítjük el együttműködésünket az Ausztrál Tenisz Szövetséggel. Páratlan örökségünk van a teniszközvetítésekben, és bármely platformunkat választja is, közönségünk mindent láthat a Grand Slam-versenyekből, ami a pályán és azon kívül számít – mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke. – Az Australian Opennel meglévő hosszú távú partnerségünk kiterjesztésével még ebben is tovább tudunk lépni. A Discovery globális csatornáinak, platformjainak és márkáinak – köztük az Eurosport és streaming szolgáltatásunk, a discovery+ – teljes kapacitását felhasználva újabb közönségeket érhetünk el, és az újabb történetekkel még nagyobb szerepet játszhatunk a torna népszerűsítésében."

 

„Az Eurosport több mint 25 éve mutatja meg az Australian Open legjobbjait Európában. Örömmel bővítjük ki ezt a történelmi partnerséget – tette hozzá Craig Tiley, a Tenisz Ausztrália vezérigazgatója és az Australian Open versenyigazgatója. – Alig várjuk, hogy az Eurosport és a Discovery ingyenes, előfizetéses televíziós online csatornáin keresztül elmesélhessük a játékosok történetét a pályán és azon kívül is, januárban és egész évben.”

 

„Az elmúlt években nem egyszer láthattunk emlékezetes pillanatokat az Austral Openen Fucsovics Marci és Federer meccseitől Babos Tímea páros diadalán keresztül Piros Zsombor junior tornagyőzelméig – mondta Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője. – Örülünk, hogy a teniszrajongók a következő tíz évben is az Eurosporton láthatják az év első Grand Slam-tornáját, és reméljük, hogy kollégáimmal és szakértői csapatunkkal további magyar sikereket is közvetíthetünk.”

 

2021-ben az Australian Open idején az Eurosport streaming szolgáltatása rekord nagyságú közönséget ért el: a videóindítások száma 36%-kal, a nézett percek száma pedig 84%-kal nőtt az Eurosport Appon 2020-hoz képest. Az Australian Open idején az Eurosport digitális platformjain jelentősen nőtt az az egyedi látogatók száma (2020-hoz képest +61%), kiemelkedő növekedéssel például az Egyesült Királyságban (+244%) és Olaszországban (+90%).

 

A Discovery páneurópai szinten (az Egyesült Királyság és Írország kivételével) élőben közvetíti a US Opent az Eurosporton és a discovery+*-on.

 

*A discovery+ Dániában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Hollandiában, Norvégiában, Olaszországban, Svédországban és Spanyolországban érhető el.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott