Ugrás a tartalomra
SPT logo

Vigyél a holdra – már otthonról is elérhető

Kilövésre felkészülni, vár a NASA és az 1960-as évek hidegháborús Amerikája. A Vigyél a holdra című film sikeréhez minden adott; a Scarlett Johansson - Channing Tatum páros, a a szuper mellékszereplői gárda, egy kamu holdraszállás, és sok nevetés. A filmre már több mint 47 000 néző volt kíváncsi a hazai mozikban, mostantól pedig akár otthon is megnézhetjük. A Vigyél a holdra megvásárolható vagy kölcsönözhető az Apple TV, a Google TV, a Rakuten TV és a Magyar Telekom kínálatában.

 

USA, 1960-as évek. Tombol a szexuális forradalom, hódít a Beatles és persze dübörög a hidegháború. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió az űrtechnológia területén is verseng egymással, az amerikaiak nem akarnak (nagyon) lemaradni a szovjetek mögött, irány a Hold. Reflektorfényben a NASA, hatalmas a lelkesedés, folyik a tervezés, tesztelés – de persze mindezt kudarcok, balesetek kísérik. Hosszú évekig, amibe kissé belefárad már a nagyérdemű. Végül, mint tudjuk, az évtized végén megtörténik a holdaszállás – Neil Armstrong és legénysége landol a Holdon.

 

Számos film emlékezett már meg az amerikai űrprogramról. A legújabb ilyen alkotás az összeesküvés-elméletek és a romantikus vígjátékok kedvelőinek készült. Greg Berlanti (akinek például a Kszi, Simon c. filmet is köszönhetjük) filmje erős szereplőgárdával repíti vissza a nézőket a ’60-as évek Amerikájába. A Vigyél a holdra amellett, hogy Scarlett Johansson és Channing Tatum karaktereinek, Kelly Jones profi és ravasz marketinges és Cole Davis parancsnok kibontakozó szerelmét mutatja be a NASA falai között, bepillantást enged abba is, hogy milyen az, amikor el kell adni a holdraszállást. Az amerikai nép ugyanis kezd kiábrándulni a NASA ígéreteiből, a projekt a közönség számára kissé megfárad. Ekkor jön a képbe a Woody Harrelson által alakított dörzsölt kormányügynök, Moe Berkus azzal a kéréssel, hogy Kelly tegye ismét vonzóvá a nép szemében a holdraszállást. Illetve a biztonság kedvéért forgassák is le, ha esetleg mégsem sikerülne a várva-várt akció…

 

A történet Hollywood forgatókönyvíróinak fantáziáját dicséri, Kelly Jones karaktere valójában soha nem létezett. Az egyre nagyobb teret nyerő reklámvilág azonban igen!  Az alkotás által bepillanthatunk abba, hogyan tört előre a marketing- és reklámipar a ’60-as évek Amerikájában. Az Apple produkciója, a Vigyél a holdra c. film már otthon is nézhető, megvásárolható vagy kölcsönözhető az Apple TV, a Google TV, a Rakuten TV és a Magyar Telekom kínálatában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott