Ugrás a tartalomra

110 millió forintos pályázat indul a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére

NMHH Médiatanács logoStúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli eszközök és a médiaszolgáltatáshoz szükséges számítástechnikai felszerelések vásárlása is fedezhető abból a 110 millió forintos, többfordulós pályázati keretből, amelyet a Médiatanács írt ki 2015-re a közösségi televíziók és rádiók számára.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa eheti ülésén döntött arról, hogy pénteken közzéteszi a műszaki pályázat 2015-ös felhívását, amelyre közösségi médiaszolgáltatók nyújthatják be kérelmeiket műszaki fejlesztésekre és stúdiótechnikai hátterük modern kialakítására. Az eljárásban a közösségi televíziók legfeljebb 5 millió forintot, a közösségi rádiók 3 millió forintot, a kisközösségi rádiók 1 millió forintot nyerhetnek el, egyúttal a támogatás nem haladhatja meg a tervezett összköltség 80 százalékát.

A Médiatanács a pályázatokat több fordulóban bírálja el, az első fordulóban a kérelmeket május 7-ig várja, ezután pedig minden hónap első csütörtökéig lehet benyújtani azokat, a keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb október 8-ig. A Médiatanács műszaki pályázata évek óta eredményesen járul hozzá ahhoz, hogy a nézőkhöz, hallgatókhoz színvonalasan és megbízhatóan működő technikai háttérrel készülő műsorok jussanak el. 2011 óta 159 támogatási döntés született, több mint 437 millió forint értékben.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott