Ugrás a tartalomra

15 éves a Minimax

Minimax logoHazánk első tematikus gyermekcsatornája a 15 évvel ezelőtti induláskor hiánypótló szereplőként lépett a piacra: a Minimax magyar tartalmak mellett elhozta a külföldön már jól ismert klasszikus mese-karaktereket, mint például Babar vagy Franklin. 2001-ben a román, majd 2003-ban a cseh gyerekek otthonába is beköltözött a mára 12 országban, 5 nyelven sugárzó, budapesti székhelyű mesecsatorna.

A Minimax szerepe és jelentősége nem változott a 15 év alatt. A gyermek-és családbarát tartalom mellett a szülők biztosak lehetnek abban, hogy csemetéjük nap mint nap erőszakmentes mesékkel találkozik.

„A környezet sokat változott, de az alapértékek megmaradtak. A nézőkkel folyamatos a kapcsolatunk, ez gyakran befolyásolja a műsorszerkesztést. Kezdetektől fogva célunk, hogy filmjeinket a családok együtt nézzék meg. Ezért a hétvége mindkét napján egészestés animációs filmeket vetítünk. Büszkék vagyunk azokra a megújult klasszikus meséinkre, mint a Pán Péter, A kis herceg, A dzsungel könyve, amelyek a történetek, a karakterek  értékeit már más köntösben, a mai gyerekeknek szólóan mutatják be” – mondta Radóczy Katalin, az AMC Networks International - Central Europe programigazgatója. „A Thomas, a gőzmozdony mellett a Minimax másik emlékezetes sikerének tartom a számos Emmy-díjjal jutalmazott Szezám utca műsorra kerülését. A magyarországi vetítést hatalmas munka előzte meg, de megért minden fáradságot, hiszen a sorozat a szórakoztatva oktató televíziós műsor példájává vált.”

A Minimax mára nem csupán egy televízió, hiszen az évek során számtalan rendezvénysorozat házigazdájaként is bemutatkozott. A rendszeres hétvégi családi programokon túl a csatorna büszke a népszerű Varázslatos Iskolabusz és a Te már olvastad? elnevezésű országos programsorozataira.

1500 nyeremény, számtalan szülinapi program és meglepetés

A 15. születésnapját ünneplő Minimax rajzpályázatot hirdetett: azt kérte kis nézőitől, rajzolják le, ők hogyan ünnepelnék a csatorna születésnapját. Emellett izgalmas családi nyereményjáték is indult, nem kevesebb, mint 1500 ajándékért. Fődíj egy mesés, 30 fős zártkörű szülinapi buli, a közelgő téli szünetben. Az értékes nyeremények mellett játékos programokból sem lesz hiány: december 5-én országszerte több Tesco áruházban elindulnak a Minimax-Mikulás programok, majd december 7-én a Camponában Családi Nappal és Apacuka koncerttel ajándékozza meg a gyerekeket és családjukat a szülinapos Minimax.
A Minimax műsora a születésnap heteiben Pán Péter legújabb kalandjaival, a Sam, a tűzoltó új évadával és a Lilli, a kis boszorkány új epizódjaival várja az óvodás és kisikolás korú kis rajongóit.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott