Ugrás a tartalomra

15 éves a Sport TV

Sport TV logoNapra pontosan 15 évvel ezelőtt, október másodikán, első élő közvetítésként az Újpest–MTK mérkőzéssel indult el a Sport1, az első magyar sportcsatorna. A Sport1-hez 2004. szeptember 4-én csatlakozott a Sport2, majd 2009. december 10-én a SportM. Ma a Csehországban és Szlovákiában látható Sport1-gyel és Sport2-vel együtt öt sportcsatornát üzemeltetnek az AMC Networks International – Central Europe budapesti központjában.

A másfél évtized alatt számos emlékezetes sportesemény és felemelő pillanat volt látható a Sport TV-n, elég csak a jégkorong-válogatott két divízió I-es vb-győzelmére (2008 és 2015), illetve a 2009-es svájci vb-n a legjobbak között való bemutatkozására vagy Dzsudzsák Balázs Finnország elleni és Rudolf Gergely Svédország elleni utolsó pillanatos találatára, El Clásicókra, Bajnokok Ligája-döntőkre, világversenyekre gondolni.

„Tizenöt év nagy idő a magyar tematikus televíziózásban, de a kor önmagában nem érdem – mondta Máté Pál, aki immár 15 éve a Sport TV főszerkesztője. – Nem sokkal a vetélytárs nélküli indulás után gombamód szaporodni kezdtek a sporttal foglalkozó tévécsatornák, ami jelezte, illetve jelzi a mai napig, hogy sikeres volt mindaz, amibe belekezdtünk. Azt pedig minden kollégámnak köszönöm, hogy 15 évesen is változatlanul erősek vagyunk a hazai és a közép-európai piacon.”

A Sport TV, igazodva az ’Első a sportban’ szlogenhez, alapításától kezdve élőben követi nyomon a spanyol labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit, a 2015–16-os labdarúgó BL-szezon immár a hetedik, amelyet a Sport TV-n követhetnek a nézők, 2015-től a kézilabda Bajnokok Ligája is visszatért a Sport1-re és a Sport2-re, ahol jégkorong- és vízilabda BL-meccsek is láthatóak (4 sportágból 250 BL-mérkőzés). A Sport TV ismertette és szeretette meg az amerikai futballt a nézőkkel, az NFL mellett az NBA és az NHL is kizárólag itt látható. Nemzeti színekben az UEFA európai selejtezősorozatain, kézilabda, röplabda, kosárlabda, jégkorong és darts világversenyeken láthatjuk a sportolókat. A születésnapos Sport TV portfólióját olyan színvonalas saját gyártású műsorok teszik teljessé, mint például a Harmadik Félidő, a Trash Talk, a Mai helyzet és az Út Milánóba.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott