Ugrás a tartalomra

312 millió helyi televíziók digitális átállásának segítésére

NMHH Médiatanács logoA helyi, földfelszíni sugárzású televíziók digitális átállásához szükséges eszközök beszerzésének támogatására hirdeti meg új pályázatát a Médiatanács 312 millió forintos keretösszeggel. A pályázat kiírásával kapcsolatos igény korábban a Helyi Televíziók Országos Egyesülete részéről merült fel. A szakmai szervezetek kérését befogadva a Médiatanács meghirdette a DIGI 2013 pályázatot a digitális földfelszíni műsorszóró technológiára történő átállás támogatására.

A Médiatanács a digitális átállás éve során a digitális adóberendezések vásárlásához történő egyszeri hozzájárulás révén kívánja támogatni a helyi audiovizuális szektort. A támogatásból a helyi kereskedelmi és közösségi televíziók digitális átállást szolgáló berendezéseket és csatlakozó kiegészítő eszközöket vásárolhatnak. A kiírás célja, hogy lehetővé tegye a közszolgálati célú műsorszámok helyi vételkörzetben történő digitális földfelszíni szórását, közönséghez történő eljuttatását. A nyertesek a támogatás összegét még be nem üzemelt digitális adóberendezések (DVB-T), tápvonalak és adóantennák, valamint modulációs vonalhoz tartozó mikrohullámú berendezések és kiegészítő kártyák vásárlására fordíthatják.

A pályázaton  olyan  helyi  televíziók indulhatnak, akik legalább 30 napja gyakorolják a médiaszolgáltatási tevékenységet és helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó jogosultsággal rendelkeznek. A helyi kereskedelmi televíziók esetében további feltétel, hogy a szerződésében legalább napi 20 százalék közszolgálati tartalom sugárzását vállalta, vagy korábban részt vett a televíziós közéleti magazin-, illetve hír- és kulturális magazinműsorok gyártását finanszírozó pályázaton.

Az egy beruházásra elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 8 millió Ft. A pályázatot az eljárás első fordulójában a felhívás kibocsátásának napjától 2013. május 9-ig lehet benyújtani, ezt követően pedig havonta folyamatosan, minden hónap első csütörtökéig.

A pályázati felhívás részleteiről, a beruházással érintett műszaki berendezések és eszközök teljes köréről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott