Ugrás a tartalomra

3D televíziós csatornát indít a közszolgálati média

MTVA logoJúnius 25-én az MTV Zrt.-MTVA elindítja Magyarország első 3D televíziós adását. Az m3D nevű csatorna kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható - jelentették be sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette: "A kísérleti adást egyhetes műszaki bevezetés előzi meg június 18-tól, majd 25-én indul a műsorfolyam. Az m3D csatorna július 1-jéig a MinDig TV ingyenes adásában látható Budapest körzetében, majd július 2-ától a programhoz csatlakozó országos kábeltelevíziós hálózatokon is elérhetővé válik a műsora."

A 3D-s élményhez arra alkalmas televízióra van szükség, ezekből ma mintegy 150 ezer található Magyarországon - hangzott el a tájékoztatón.

Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa elmondta: "A kísérleti stádiumban nemcsak sportesemények, hanem ismeretterjesztő és dokumentumfilmek, természetfilmek, valamint koncertek is láthatók majd a műsorban."

Az m3D tesztsugárzásának műszaki paraméterei:

Sugárzás helye: Budapest, Széchenyi-hegy (OMK)
Csatorna: 43 (650 MHz)
Beállítások: 16QAM, FEC 1/2, GI 1/32,
Sávszélesség: 12,06 Mbps
Video: 3D side by side
Audio: AC-3 5.1 vagy AC-3 2.0 és Mpeg1 layer II stereo

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott