Ugrás a tartalomra

A BTel átvette a Nordtelekom ADSL internet- és IPTV-előfizetőinek egy részét

BTel logoA Business Telecom Nyrt. (BTel) átvette a Nordtelekom ADSL internet- és IPTV-előfizetőinek egy részét - erről írt alá megállapodást a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett két telekommunikációs társaság.

Az akvizícióval júliustól 2,751 ADSL-, és 63 IPTV-előfizető került a BTel állományába.

A tőzsde honlapján olvasható közös, pénteki közleményük szerint a BTel a méretgazdaságosságot szeretné erősíteni, valamint kihasználni az utóbbi időszak piaci konszolidációját.

Gácsi Mihály, a Nordtelekom elnöke a közlemény szerint a társaság további terveivel kapcsolatban elmondta: a tranzakciót követően megtartott ADSL ügyfélbázis mellett, a saját hálózaton nyújtott magasabb árrésű internet-szolgáltatás bővítésére fókuszál, elkerülve ezzel a más vállalatok hálózatán történő szolgáltatás miatt felmerülő, más cégeknek fizetendő költségeket.

A 2011 végén lebonyolított Beltáv-ügyfelek felvásárlása után a Nordtelekom tovább kívánja bővíteni a hazai mobilinternet, a (VoIP) telefon és más telekommunikációs szolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleinek számát, amit elsősorban értékesítési hálózatának további erősítésével kíván elérni.

Emellett a Nordtelekom aktívan vizsgálja az együttműködési és üzleti lehetőségeket más külföldi szolgáltatókkal, ezek a társaság árbevételének és eredményének további növelését szolgálják - derül ki a közleményből.

Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta: a BTel számára a fél éve végrehajtott, 18 ezres Enternet-ügyfélbázist érintő akvizíciót követően az új, néhány ezres előfizetői kör integrálása gyors és hatékony folyamat. A BTel júniusban lezárult egyéves kötvényprogramjának fő célja volt, hogy a bevont forrásokat saját távközlési hálózatának bővítésére, valamint piaci akvizíciókra fordítsa - emlékeztetett.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott