Ugrás a tartalomra

A BTel bevezette részvényeit a tőzsdére

BTel logoA Budapesti Értéktőzsde (BÉT) parkettjére lépett csütörtökön a hazai alternatív távközlési szolgáltató, a Business Telecom Nyrt. (BTel), a társaság technikai listázással, a BÉT B-kategóriájába kérte részvényeinek bevezetését.

A BTel közleménye szerint a társaság hosszú távú terveivel összhangban a tőzsdére lépés célja a transzparencia biztosítása és a további növekedési lehetőségek hatékony kihasználása.

A hazai magánszemélyek tulajdonában álló BTel tőzsdei bevezetéshez szükséges tájékoztatóját a felügyelet május 18-án hagyta jóvá, amely alapján a társaság kérelmezte részvényei bevezetését. A társaság tőzsdei bevezetését az Equilor Befektetési Zrt. végezte; ennek során a kibocsátó 6.431.158 darab, egyenként 100 forintos névértékű névre szóló törzsrészvénye került a BÉT B-kategóriájába. A részvényekkel egyelőre nem kereskednek a piacon.

"A tőzsde által megkívánt transzparencia tovább erősítheti befektetőink bizalmát. A tőzsdei jelenlét pedig stabil hátteret biztosíthat a további tőkepiaci finanszírozáshoz, és jövőbeli bővülési lehetőségeink minél hatékonyabb kihasználásához" - fogalmazott a közleményben Takács Krisztián, a társaság elnök-vezérigazgatója.

A május 24-től tőzsdén jegyzett hazai távközlési szolgáltató közel egy éve lépett a tőkepiaci finanszírozás útjára, a társaság által kibocsátott kötvények másodpiaca a Budapesti Értéktőzsde. A társaság 2011-2012-es kötvényprogramjának előző két szakasza során a BTel kötvényeiből összesen több mint 1 milliárd forint értékben jegyeztek hazai intézményi és egyéni befektetők. A kötvényprogram harmadik, lezáró szakaszában a 14,25 százalékos hozamú, 2014. augusztusi lejáratú kötvények június 6-ig jegyezhetők.

A BTel nettó árbevétele a 2010-es 1 milliárd forintról 1,8 milliárd forintra nőtt tavaly, míg üzemi eredménye a 2010-es 51,6 millió forintról 152,6 millió forintra emelkedett. A BTel adózott eredménye 49,6 millióról 77,2 millió forintra nőtt az elmúlt évben.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott