Ugrás a tartalomra
Cartoon Network logo

A Cartoon Network minden eddiginél több új műsorral jelentkezik 2018-ban

A Cartoon Network bejelentette eddigi legszélesebb animációs tartalomkínálatát, amellyel a csatorna és az alkotók új generációja gyerekek új nemzedékét szólítják meg. A világszerte sikeres gyerektévé több mint 30 új játékot is kiad a következő időszakban a napjainkig több mint 200 millió letöltést generáló webes és mobilfelületeire. Emellett új podcastok indulnak, és komoly szerepet kap a kiterjesztett (AR) és virtuális valóság (VR).

 

A magával ragadó történeteiről ismert Cartoon Network új rajzfilmes tehetségeket toborzott a csapatába, köztük Owen Dennist, aki a rejtélyes varázsvonatot bejáró Infinity Trainért felel, valamint Diego Molanót, aki a Victor and Valentino című természetfeletti vígjáték megálmodója. Az új produkciók sora már idén elkezdődik George Gendi Apple & Onion c. animációjával, Matt Burnett és Ben Levin sorozatával, a Craig of The Creekkel, a Magyarországra március végén érkező Csoda Kitty-vel, majd folytatódik a Julia Pott-féle Summer Camp Islanddel.

 

„Az ars poetikánk mindig is az volt, hogy a gyerekek olyannak fogadják el magukat, amilyenek” – mondta Christina Miller, a Cartoon Network, az Adult Swim és a Boomerang igazgatója. „Azt látjuk, hogy a Cartoon Network a videós és gamingplatformokon egyaránt növekszik, ahogy a gyerekek egyre több platformon fogyasztják a tartalmainkat” – tette hozzá Donna Speciale, a Turner reklámértékesítésért felelős igazgatója.

 

A Cartoon Network felhozatala a 2018/2019-es televíziós évadra:

 

Új sorozatok (magyar címek hamarosan)

  • Apple & Onion – George Gendi sorozatában a névadó gyümölcs és zöldség elköltözik szülőföldjéről, hogy felfedezhessék a nagyvárosi élet izgalmait. A Cartoon Network új sorozata Amerikában már bemutatkozott, Magyarországra az év második felében várható.
  • Craig of the Creek – A díjnyertes Steven Universe sorozat két írója, Matt Burnett és Ben Levin kelti életre ezt az új sorozatot, amelyben gyerekszemszögből láthatjuk Craig és legjobb barátai, J.P. és Kelsey történeteit, tele képzelettel és játékkal.
  • Infinity Train – A kezdettől fogva óriási rajongói támogatást kapó pilot epizódból sorozat lesz, amely 2019-ben debütál. Owen Dennis sorozata Tulip, a tinilány utazását mutatja be, aki olyan varázsvonaton találja magát, amelynek mindegyik vagonja egy-egy végtelen világot rejt.
  • Summer Camp Island – Julia Pott sorozatában elszabadul a képzelet. Oscar és legjobb barátja, Hedgehog kalandjait követhetjük egy varázslatos nyári táborban. A filmfesztiválokon már nagy sikert aratott sorozat stílusosan, idén nyáron debütál az Egyesült Államokban.
  • Victor and Valentino – Diego Molano 2018 végén bemutatkozó sorozatában a két címszereplő féltestvér nyári szünetüket töltik nagymamájuknál, Monte Macabrében, egy rejtélyes kisvárosban, ahol megismerhetjük Latin-Amerika mítoszait és legendáit.

 

Új részekkel visszatérő sorozatok

  • Kalandra fel! – A Cartoon Network és a Mojang együttműködésének nyomán idén nyáron debütál egy különleges, Minecraft-stílusú különkiadás, Diamonds and Lemons címmel. Pendleton Ward 10. évadjához érkező sorozata idén izgalmas véget kap. Ám addig Finn, Jake és barátaik új ellenségekkel küzdenek meg és új kincseket fedeznek fel.
  • Ben 10 – A harmadik évadra megújított, akciódús Cartoon Network Studios-sorozat Ben, Gwen és Max nagyapa főszereplésével új, eddig még nem látott idegen lényeket, gonosztevőket és járműveket vonultat fel.
  • OK K.O.! Legyünk hősök! – A konzoljátékkal jelentkező és második évadra is megújított sorozat K.O.!-ról szól, aki az új részekben újabb szinteket teljesít a hőssé válás rögös útján. Hőseink a crossover-epizódokban találkozni fognak pár ismerős arccal. Ian Jones-Quartey sorozatában az akció és a humor is szintet lép idén.
  • Steven Universe – Rebecca Sugar Emmy-díjas és két GLAAD-díjra jelölt sorozat három akciódús történetszállal folytatódik, amelyekben Stevennek és a kristályékköveknek lelki és fizikai csatákban egyaránt helyt kell állniuk. Az első ilyen történetszálat áprilistól láthatják a Cartoon Network amerikai nézői.
  • Gumball csodálatos világa – A gondatlan kék macskáról, Gumballról és őrült családjáról, Wattersonékról szóló BAFTA- és Emmy-díjas európai CN-sorozat a hatodik évadjával folytatódik, benne egy halloweeni különkiadással, valamint egy musicalszerű résszel.
  • Pindúr pandúrok – A girl power előhírnökei 1998 óta. A három szuperlány 20. születésnapján a Cartoon Network további új epizódokat, rendezvényeket és termékeket jelentett be, amelyek 2019-ig kitartanak. Nemrég mutatták be Katie Eary Pindúr pandúrok-divatkollekcióját is. A negyedik pindúr pandúr, Pukkancs is visszatér az új részek egyikében.
  • Tini titánok, harcra fel! – Robin, Csillagfény, Raven, Gézengúz és Cyborg meghódítják a mozikat: egész estés filmjük bemutatója 2018. július 27-én lesz az amerikai filmszínházakban. Emellett berendelésre került a Warner Bros. Animation sorozatának ötödik évada, amelyet nyáron mutatnak be a tengerentúlon.
  • Csoda Kitty – A Warner Bros. Animation sorozata A LEGO-kalandban szereplő Csoda Kitty-t helyezi a középpontba. Az év elején bemutatott sorozat új epizódokkal jelentkezik a Cartoon Networkön.
  • Medvetesók – A BAFTA- és Annie-díjas sorozatot Daniel Chong álmodta meg és három imádniváló mackó kalandjait mutatja be. A 2018 végén debütáló, most berendelt negyedik évadban több különkiadás is lesz, köztük egy halloweeni epizód.

 

A Cartoon Network két további sorozatából, a Bűvös varázskardokból és a Clarence-ből is érkeznek új epizódok 2018-ban.

 

Digitális újdonságok

 

A Cartoon Network digitális élményekkel is szolgál a nézőinek: a mobil- web- és streamingplatformokon beléphetünk a Kalandra fel!, a Ben 10, az OK K.O.! Legyünk hősök!, a Steven Universe és a Medvetesók virtuális világába, de további tartalmak is várhatók.

  • Bloons Adventure Time TD – A Ninja Kiwi fejlesztette játék a nagy sikert arató Bloons Tower Defense franchise-on alapul. A játékban ellenséges hordák szállják meg Ooo földjét. Finn-nek és Jake-nek minden segítségre szüksége lesz, hogy megállítsák a betörő veszélyt. A játékosok a csapatukba toborozhatják a Kalandra fel! további szereplőit, többek közt Buborék hercegnőt, Marceline-t és Jégkirályt, valamint a Bloons TD franchise-ból ismert majmokat is. Az ingyenes játék idén nyáron válik elérhetővé.
  • Ben 10 Alien Experience – Az új Ben 10-sorozat második évadában megismert, Omnitrix által felturbózott alieneket felvonultató ingyenes játék idén augusztusban frissül. A Ben 10 Alien Experience kiterjesztett valóságon alapul: a játékosok az Omnitrix idegenjeiként játszhatnak saját környezetükben. A kameraopcióval a gyerekek magukat is átváltoztathatják alienné.
  • The Steven Universe Podcast – A nagy sikerű podcast tíz új adással folytatódik idén júliusban. Az új adásokban további Steven Universe-szereplőket és helyszíneket veséznek ki a műsorvezetők. A hallgatók minden adásban betekintést nyerhetnek szeretett rajzfilmsorozatuk kulisszái mögé.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott