Ugrás a tartalomra

A digitális MinDig TV részeként foghatók a közmédia tévécsatornái

MTVA logo2013. október 31-től - amikor Észak-, Északkelet-Magyarországon és a Dél-Dunántúlon is megszűnik az analóg földfelszíni tévésugárzás - a digitális MinDig TV szolgáltatás részeként foghatók a közmédia csatornái a hazai lakosság 98 százaléka számára.

Az MTVA tájékoztatása szerint az Antenna Hungária november elsején 19 újabb átjátszóadó-telephelyen indítja el a digitális sugárzást, ezzel 90-re bővül a MinDig TV szolgáltatásokat sugárzó telephelyek száma. Novemberben áthangolnak egyes digitális televíziós adótornyokat, ami egy napközbeni adásszünetet jelent az adott vételkörzetben mind az egyéni digitális vétellel rendelkezőknek, mind a kábeltelevízió előfizetőknek.

Az MTVA tájékoztatása szerint november 7-én Tokaj, Kazincbarcika, Sály, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza térségében, november 14-én Szolnok körzetében, november 19-én Kecskeméten, november 21-én pedig Kékes, Cegléd, Borsodnádasd, Bükkaranyos, Szilvásvárad, Eger, Ózd térségében hangolják át a digitális adókat. Ezekben a vételkörzetekben a dekóderek illetve a beépített dekóderes televíziók esetén az áthangolást készüléktől függően kézzel kell megtenni, ha az nem végzi el automatikusan. Kábeltelevízió előfizetőknek az áthangolás során nincs teendőjük, azt a szolgáltató intézi központilag.

A digitális földfelszíni sugárzással a MinDig TV hét ingyenesen fogható tévécsatornáját (M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World, Euronews, RTL Klub, TV2, MTVA Infó) és négy rádióadását (Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió) lehet elérni az ország egész területén.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott