Ugrás a tartalomra

A Discovery Communications és a BAMTech együttműködést jelentett be

Discovery Communications logoA Discovery Communications és a BAMTech november elején bejelentette hosszú távú együttműködését, amelynek keretében BAMTech Europe néven egy új digitális technológiai szolgáltató létrehozására is sor kerül. Az új vállalat tartalomtulajdonosoknak, műsorszolgáltatóknak és OTT-platform üzemeltetőknek kínál szolgáltatásokat annak érdekében, hogy azok Európa-szerte növelhessék digitális lehetőségeik és szolgáltatásaik körét, valamint az elérést. A megállapodás értelmében az új vállalat első ügyfele az Eurosport Digital lesz, amely ezáltal hozzáférést kap világszerte népszerű sportágak európai sportközvetítési jogaihoz, beleértve a BAMTech jelenlegi és a jövőben önállóan, illetve az Eurosporttal közösen megszerzendő jogait is.

Az új BAMTech Europe vállalatot, a Discovery Communications, a BAMTech LLC, a Major League Baseball digitális üzlete, az MLB Advanced Media (MLBAM) leányvállalata közösen alapítja meg. Az új vállalkozás létrehozása a BAMTech európai terjeszkedését szolgálja, világszínvonalú technológiai szolgáltatást kínálva az európai sport-, a hírműsor- és a szórakoztató tartalmakat gyártó ügyfeleknek.

A BAMTech az elmúlt 14 év során sikeresen tervezett meg és fejlesztett streaming-szolgáltatásokat, jelenleg globális szinten összesen 7,5 millió előfizetővel rendelkezik, beleértve az amerikai OTT-tartalom felhasználókat. A tévékészülékeken és egyéb eszközökön keresztül elérhető, egyre növekvő mennyiségű OTT-tartalmaknak és a több száz millió mobil-előfizetőnek köszönhetően Európa stratégiai szempontból nagyszerű lehetőséget kínál az együttműködésre a BAMTech-nek mint világszínvonalú technológiai vállalatnak és a Discoverynek mint az egész kontinensen erős jelenléttel és kiterjedt kapcsolati tőkével rendelkező vállalatnak.

A digitális szolgáltatásokra vonatkozó hosszú távú együttműködés keretében az Eurosport Digital lett a BAMTech Europe első partnere, ami egyben azt is jelenti, hogy a BAMTech csúcstechnológiás back-end video platformja és szolgáltatása 2017-ben beépül az Eurosport Digital minden termékébe, ami magában foglalja az Eurosport.com weboldalt – Európa első számú sporthonlapját – és az Eurosport Playert – a piacvezető előfizetői OTT-sport-platformot, amely összesen 52 országban kínál teljeskörű hozzáférést a legnagyobb sporteseményekhez bármikor és bármilyen eszközön keresztül.

Emellett, a jövőben az Eurosport és a BAMTech közösen fog dolgozni azon, hogy a prémium sportesemények minél szélesebb körben és még több képernyőn keresztül legyenek elérhetőek, ami kiterjed a jövőbeli és a már meglévő BAMTech sportközvetítési jogokra, valamint a közös vállalkozás keretében az Eurosport digitális platformja számára megszerzett jogokra is világszerte.

“A Discovery évtizedek óta új üzleti modellekbe és márkákba invesztál, amelynek eredményeképpen a legjelentősebb globális lábnyommal rendelkező médiavállalatává fejlődött” – nyilatkozta David Zaslav (President and Chief Executive Officer at Discovery Communications). “Partnerünkkel, a BAMTech-kel létrehozott új vállalat, a BAMTech Europe tökéletesen illeszkedik a Discovery hosszú távú stratégiájába, amely szerint prémium tartalmakat minél több képernyőn keresztül és minél szélesebb körben kíván eljuttatni a nézőkhöz, mint eddig valaha.”

“Az együttműködésnek köszönhetően, a Discovery élő sport-tartalom kínálatát, beleértve az Olimpiai játékokat és más fontos eseményeket is, a BAMTech olyan formában teszi elérhetővé az európai sportrajongók számára, mint eddig soha” – mondta Bob Bowman (MLB President, Business & Media). “A Discovery vezető globális médiavállalatként tökéletes partnerünk lesz az európai terjeszkedésben, amelynek során mindvégig az ügyfelek érdekeit és a további fejlesztéseket helyezzük előtérbe. Alig várjuk, hogy elkezdődjön a közös munka.”

“A Discovery a szabadon elérhető és fizetős szolgáltatások területén is úttörő szerepet játszott mindig Európa-szerte, és nyitott volt olyan új műfajok irányába is, mint a sport, vagy az általános szórakoztatás” – hangsúlyozta JB Perrette (President and Chief Executive Officer at Discovery Networks International.) “A BAMTech-kel létrejött együttműködés jelentős lépés a számunkra, hiszen ennek keretében a nézők igényeit még jobban kiszolgáló szolgáltatásainkat tudjuk továbbfejleszteni – kezdetben az Eurosportra fókuszálva.”

A Discovery és a BAMTech megállapodását megelőzően a Discovery Ralph Riverat nevezte ki a Managing Director of Eurosport Digital pozícióra. Rivera korábban 6 évet töltött a BBC-nél, a digitális terület vezetőjeként, mint Director of Future Media, ahol a BBC teljes digitális mediaszolgáltatásáért felelt, beleértve a BBC iPlayer bevezetését, amelynek 300%-os növekedése az ő irányítása alatt valósult meg. 2012-ben Londonban a BBC iPlayer tette lehetővé az első igazi digitális olimpia megvalósulását, új műfajt teremtve az élő online sportközvetítések területén.

A bejelentést kevesebb, mint két héttel előzte meg a hír, miszerint a Discovery nagyszabású digitális tartalmi együttműködés keretében létrehozta a Group Nine Media nevű vállalatot, amely így azonnal a világ egyik legnagyobb digitális tartalom és közösségi video-vállalatává vált.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott