Ugrás a tartalomra

A Discovery erősíti sportcsapatát a régióban

Eurosport logoA Discovery Networks Central & Estern Europe, Middle East and Afrika (CEEMEA) – a vezető globális médiavállalat, a Discovery Communications divíziója – bejelentette, hogy új sportért felelős alelnöke Sascha Kojik, aki március elsejétől látja el feladatait.

Kojic közvetlenül a Discovery Networks CEEMEA elnök-vezérigazgatójának, Kaisa Kielinek jelent majd. Feladata a teljes régió sportstratégiájának felügyelete, beleértve az akvizíciókat, a közvetítési jogok felhasználását a különböző platformokon, illetve azok továbbengedélyezését. Szorosan együttműködik a helyi piacokkal, így az Eurosport magyarországi csapatával, hogy kiaknázza a meglévő lehetőségeket és felismerje a Discovery további növekedési területeit a sport világában.

„Folyamatosan, minden képernyőn erősítjük az Eurosport programkínálatát, promóciós és produkciós értékeit. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legjobbat nyújtsuk – a nézőknek és a szervezeten belül is – és maximálisan kihasználjuk sportberuházásaink üzleti lehetőségeit. Sascha nagyszerűen egészíti ki vezetői csapatunkat, kulcsszerepe lesz olimpiai stratégiánk kialakításában és más régiós kezdeményezéseinkben a sport területén” – mondta el Kaisa Kieli.

Kojic több mint egy évtizedes sport- és médiatapasztalattal csatlakozik a Discoveryhez, kiterjedt tudással rendelkezik a közvetítési jogok menedzsmentje (akvizíciók és értékesítés) és csatornák disztribúciója területén a különböző platformokon. Az elmúlt három évben a televíziós és médiajogok nemzetközi menedzselésével és disztribúciójával foglalkozó MP & Silva vezető munkatársa (Chief Representative) volt.

A Discovery Communications 2015-ben lett az Eurosport 100 százalékos tulajdonosa. A 2018-2024 között rendezendő olimpia játékok európai multiplatform közvetítési jogainak megvásárlásával a Discovery és az Eurosport megmutatta elkötelezettségét az olimpiai játékok, sportágak és az olimpiai mozgalom jövője iránt, valamint célul tűzte ki, hogy minden eddiginél több embernek és több képernyőn teszi elérhetővé az olimpiai játékokat.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott