Ugrás a tartalomra

A Discovery és a BBC hosszú távú megállapodást kötött az olimpiai játékok közvetítéséről

Discovery Communications logoA BBC és a Discovery Communication bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött az olimpiai játékok közvetítéséről az Egyesült Királyságban. Az együttműködés a két globális médiavállalat között harmincéves partnerségi múltra tekint vissza. A megállapodás szerint a Discovery a 2022 és 2024 közötti olimpiai játékok közvetítési jogainak egy részét továbbadja a BBC-nek: a BBC, kizárólagos jogot kap a Discovery-től az olimpiai játékok közvetítésére ingyenes televíziós platformon, és nem kizárólagos jogot a rádiós közvetítésre. Ellentételezésként a Discovery exkluzív jogokat kap a BBC-től a 2018-as és 2020-as olimpiai játékok fizetős televíziós platformon történő közvetítésére.

Az olimpiai játékok nagy népszerűségnek örvendenek a szigetországban. A 2012-es londoni olimpiát a BBC-n több mint 50 millió ember nézte az Egyesült Királyságban. Hétmillióan követték figyelemmel az eseményeket a BBC honlapján naponta, 111 millióan nézték meg a kapcsolódó videókat, illetve több mint kétmillió ember töltötte le az alkalmazást. Ez volt az első igazi digitális olimpia, a BBC pedig magas szintre emelte a játékok közvetítését.

A közös bejelentés szerint 2024-ig a BBC továbbra is biztosítja, hogy az otthonokba ingyenes platformjain keresztül eljussanak az olimpia kiemelkedő eseményei – így hozza el az igazi nemzetegységesítő pillanatokat a tévében és a rádióban is. Emellett a BBC jogosultságai kiterjednek a digitális jogokra is.

Ez az első megegyezés az olimpiai játékok közvetítési jogairól, amely egyszerre erősíti meg, hogy az Eurosport az olimpiai játékok otthona Európában, és biztosítja, hogy minden esemény hozzáférhető legyen a rajongók számára. A hírt a tavaly júliusban aláírt exkluzív közvetítési jogokat tartalmazó megállapodás előzte meg a Discovery Communication és az Olimpiai Bizottság között, amely magába foglalja a 2018 és 2024 közötti olimpiai játékok exkluzív közvetítési jogait 50 európai országban. Ezek a jogok az Egyesült Királyságban csak a 2022 és 2024 közötti időszakra vonatkoznak, mivel a korábbi évekre szóló jogokat a BBC már korábban megvásárolta.

„A BBC büszke arra, hogy a sport legnagyobb pillanatait hozza el a közönségnek. A BBC hosszú ideje az olimpia otthona – az eseményé, amely minden másnál jobban egyesíti a nemzetet. Örülök, hogy a Discoveryvel kötött partneri megállapodás révén a 2024-es olimpiáig tovább tudjuk vinni ezt a hagyományt. Miközben sok súlyos pénzügyi döntést kellett hoznunk, ez a megállapodás jelzi elkötelezettségünk, hogy a világszínvonalú sporttartalmakat mindenki számára elérhetővé tegyük” – mondta Tony Hall, a BBC vezérigazgatója.

„A Discovery az olimpiai mozgalom elkötelezett partnere. A mai megállapodás – melynek nyertese az Egyesült Királyság sportrajongói közössége – izgalmas új fejezetet nyit a Discovery és a BBC sporteseményekre vonatkozó partnerségében. Harminc éve működünk együtt a tényszerű szórakoztató és a természettudományos tartalmak előállítása területén. Most újra egyesítjük erőinket, hogy a nézőknek elhozzuk az ambíció, az áldozat és a siker leginspirálóbb történeteit." – tette hozzá David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója. 

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott