Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

A Discovery kizárólagos megállapodást kötött a legnagyobb télisport-események közvetítésére

A Discovery Sports ötven országra kötött hosszú távú megállapodást a Nemzetközi Síszövetség eseményeinek közvetítésére. A sportág rajongói élő és on-demand közvetítéseken keresztül láthatják a sí világkupákat, az alpesi és északi sívilágbajnokságokat, illetve snowboard, freestyle és freeski világbajnoki futamokat. A megállapodás értelmében több mint negyven piacon – köztük Magyarországon – a Discovery platformjai kizárólagosan sugározzák majd az összes versenyt.

 

A 2021-22-es szezonnal kezdődő öt évben a Discovery platformjain, köztük az Eurosporton és a discovery+-on** is láthatók lesznek a Nemzetközi Síszövetség férfi és női Világkupa-versenyei, így az Alpesi Sí Világkupa összes versenye*, a Síugró Világkupa, a Sífutó Világkupa, az Északi Összetett Világkupa, a férfi és női snowboard, freestyle és Freeski Világkupa-versenyek. A sírajongók így a tél folyamán minden hétvégén láthatnak izgalmas élő tartalmat.

 

A világszínvonalú téli sportok közvetítési jogai lefedik a 2023-as (Franciaország és Szlovénia) és 2025-ös (Ausztria és Norvégia) FIS alpesi és északi sí világbajnokságot, valamint a 2023-as és 2025-ös grúziai FIS snowboard, freestyle és freeski világbajnokságot is. Emellett a Biathlon World Team Challenge és a síugró nyári nagydíj is minden évben látható lesz 2025-ig.

 

A Discovery Sports és az Infront új, többéves megállapodása több mint ötven országra vonatkozik, ezen belül több mint negyven piacon kizárólagos jogokat biztosít az összes versenyre. Ezzel a Discovery Sports tovább erősíti a pozícióját mint a télisport-ökoszisztémán belül a legszélesebb körű sportkínálatot – ezen belül a legmodernebb digitális élményt és lokalizált tartalmakat – közvetlenül a felhasználóknak nyújtó szolgáltató. A megállapodással a téli sportok legnagyobb választékán belül teljessé válik a síprogram, amely évente legalább 1000 órányi élő tartalmat kínál a szurkolóknak a legnagyobb téli versenyekről.

 

„Az Eurosport mindig is a téli sportok otthona volt, az események legnagyobb választékát hozta el a téli sportok szerelmeseinek – mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke. – A Discovery Sports befektetése a világ legnagyobb versenyeibe és megújult partnersége az Infronttal lehetővé teszi, hogy az összes alpesi, sífutó és északi összetett világbajnokságot és világkupa-futamot, az összes snowboard, freestyle és freeski világbajnokságot és világkupát, valamint a síugró versenyeket közvetítsük. Így nálunk lehet látni a legtöbb síeseményt, amivel már a 2022-es pekingi olimpia iránti érdeklődést alapozzuk meg.”

 

„A téli sportok terén meglévő szakértelmünk és a Discovery európai portfóliója – benne az Eurosport és a discovery+ – hatalmas elérése együttesen azt jelenti, hogy a ránk jellemző egyedülálló történetmeséléssel a rajongók a mi segítségünkkel közelebb kerülhetnek hőseikhez, és a lehető legszélesebb közönséghez tudjuk eljuttatni a legizgalmasabb télisport-versenyeket” – tette hozzá  Andrew Georgiou.

 

„Örülünk, hogy a télisportok legnagyobb eseményeit ezentúl exkluzívan kínálhatjuk nézőinknek. A sí és a snowboard már most is rendkívül népszerű itthon, és biztos vagyok benne, hogy ez a megállapodás tovább növeli a sportágak magyarországi rajongótáborát – mondta Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője. - Reméljük, hogy a kerékpárhoz hasonlóan a téli sportágakban is kiemelkedő magyar sikerekről számolhatunk majd be.”

 

A Discovery elismerten felülmúlhatatlan élményt kínál a téli sportok terén: a legjobb helyi szakértők tudásával, új generációs, immerzív technológiával vonja be a szurkolókat az akciók izgalmába. A díjnyertes Eurosport Cube a 2018-as pjongcsangi téli olimpiai játékok alatt újradefiniálta az olimpiai nézői élményt. A Discovery technológiai beruházása most azt jelenti, hogy a 2022-es pekingi olimpiára készülve további innovációkkal készül a nézők számára, és továbbra is egész évben kínál téli sportokat.

 

A Discovery Sports a 2020-as tokiói olimpiai játékok – az első streamelt olimpia – alatt Európa-szerte új nézettségi és elérési rekordokat döntött. A Discovery digitális platformjain keresztül 1,3 milliárd percnyi olimpiai tartalmat kínált a nézőknek, és háromszor több új előfizetőt hozott a discovery+ és az Eurosport előfizetési szolgáltatásaira, mint a 2018-as pjongcsangi téli olimpiai alatt. A 2022-es pekingi olimpia idején az európai olimpia otthona először mutatja be a discovery+-on keresztül a téli olimpia minden kihagyhatatlan pillanatát Európában**.

 

*A Romániában rendezett események kivételével. Az Ausztriában és Svájcban rendezett versenyekre külön megállapodások vonatkoznak. 
**A discovery+ csak exkluzív piacokon teszi elérhetővé az eseményeket.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott