Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

Újabb tíz évig az Eurosporton és a Discovery platformjain a Laver-kupa

A Discovery Sports 2030-ig szóló megállapodást kötött a Laver-kupa kizárólagos európai közvetítésére, tovább bővítve ezzel egyedülálló teniszkínálatát. A szabadon fogható, a fizetős és a digitális jogokra is vonatkozó partnerség az Australian Open legalább 2031-ig történő sugárzásáról szóló, nemrégiben kötött megállapodást követi.

 

A Laver-kupa a Discovery csatornáin és digitális platformjain – többek között az Eurosporton és a discovery+-on, a legjobb valós szórakoztató műsorok meghatározó streamingszolgáltatásán – keresztül jut el a legszélesebb európai közönséghez.

 

A tizenegyszeres Grand Slam-bajnok Rod Laverről elnevezett tornát a Roger Federer által alapított sport- és szórakoztatóipari vállalat, a TEAM8 indította 2017-ben. A versenyen Európa hat legjobb férfi teniszezője mérkőzik meg a világ többi részéből érkező hat ellenfelével. Az egyedülálló háromnapos torna bevezetése óta a sportnaptár egyik legjobban várt eseménye, amelyet a teniszrajongók világszerte nagy érdeklődéssel követnek.

 

A Laver-kupa a Discovery Sports kiterjedt teniszjog-portfóliójának része lesz, amely magában foglalja az összes Grand Slam-verseny páneurópai közvetítését, számos ATP Tour-tornát több országban, valamint az olimpiai teniszmérkőzések kihagyhatatlan pillanatait.

 

A hír a Discovery Sports és a Tennis Australia mérföldkőnek számító megállapodását követi az ausztrál nyílt teniszbajnokság tíz évre szóló kizárólagos európai közvetítéséről. Mindez még szorosabbra fűzi az Eurosport és az év első – 1995 óta közvetített – Grand Slam-viadalának kapcsolatát, és erősíti a csatorna ismertségét a tenisz otthonaként.

 

„A Laver-kupa közvetítéséről szóló évtizedes megállapodás az Australian Opennel kapcsolatban nemrégiben újabb tíz évre megkötött szerződésünkre épít – mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke. – A Discovery már eddig is bizonyította, hogy komoly sportági szakértelmével, a legjelentősebb versenyek és az azokhoz kapcsolódó történetek bemutatását lehetővé tévő világszínvonalú technológiájával páratlanul széles közönség számára képes közel hozni a teniszben rejlő hatalmas energiát. Alig várjuk, hogy a Laver-kupa partnereként még több néző számára elérhetővé tegyük a versenysorozatot.”

 

„Izgatottan várjuk, hogy a Discovery Sports és az Eurosport partnerei legyünk ebben a mérföldkőnek számító tízéves megállapodásban, amely a Laver-kupát Európa-szerte elhozza a tenisz- és sportrajongóknak – mondta Tony Godsick, a TEAM8 vezérigazgatója és a Laver Kupa elnöke. – A Team Europe eddig mindhárom Laver-kupát megnyerte, így Európa nemcsak férfi tenisz-nagyhatalom, de számunkra nagyon fontos közönség is. Az Eurosporttal együtt alig várjuk, hogy még ebben a hónapban a 2021-es bostoni, 2022-ben pedig a londoni Laver-kupán, majd a további tornákon minden platformon elérjük a rajongókat.”

 

A Discovery Sports azért tudta megszerezni a Laver-kupa kizárólagos jogait, mert bizonyítottan új közönséget tudott bevonzani a világ legnagyobb teniszversenyeinek: a 2021-es Australian Open nézőszáma rekordot döntött az Eurosport alkalmazáson keresztül, a digitális platformok látogatottsága a torna alatt 61%-kal nőtt.

 

A 2021-es Laver-kupát szeptember 24-26. között rendezik meg Bostonban, ahol a Team Europe címvédésre készül a 2019-es genfi döntő után. A tenisz legnagyobb nevei közül számosan indulnak a Björn Borg és Thomas Enqvist által vezetett európai csapatban, köztük Danyiil Medvegyev (világranglista 2. helyezett), Sztefanosz Cicipasz (világranglista 3. helyezett), Alekszandr Zverev (világranglista 4. helyezett), Andrej Rubljov (világranglista 5. helyezett), Matteo Berrettini (világranglista 7. helyezett) és Casper Ruud (világranglista 10. helyezett).

 

A Team World tagjai között lesz Felix Auger-Aliassime (világranglista 11. helyezett), Denis Shapovalov (világranglista 12. helyezett), Diego Schwartzman (világranglista 15. helyezett), Reilly Opelka (világranglista 19. helyezett), John Isner (világranglista 22. helyezett) és Nick Kyrgios (világranglista 95. helyezett ), szövetségi kapitányuk John McEnroe, helyettese Patrick McEnroe.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott