Ugrás a tartalomra

A Discovery Science bemutatja új on-air arculatát

Discovery Science logoA Discovery Science a nyughatatlan elmék otthona és a világ egyetlen csatornája, amely kizárólag a tudomány vívmányaival foglalkozik. Az idei évben a csatorna csatlakozik az UNESCO által kezdeményezett Tudomány Világnapjához, mely a tudomány értékeire hívja fel a figyelmet világszerte.

A 2014-es Tudomány Világnapja megünneplése részeként a Discovery Science a brit mikrobiológus, Milton Wainwright földön kívüli élet kutatásában végzett munkáját is támogatja. Ennek keretében – valószínűleg elsőként a kereskedelmi csatornák közül – az űrbe juttatja a csatorna logóját egy ballon segítségével.

„A Discovery Science küldetése mindig is az volt, hogy a tudományt kihozza az iskolák és laborok nyújtotta keretekből és a nézők mindennapi életének részeként mutassa be.  A Tudomány Világnapja kezdeményezés hasonló célokkal, hasonló értékek mentén jött létre, ezért is csatlakoztunk idén az ünnepséghez. Az új on-air arculat, az izgalmas premierek, a legnagyszerűbb műsoraink és a világunkon túl mutató tudományos kísérletünk is mind azt a célt szolgálja, hogy a tudomány magával ragadja és izgalomban tartsa nézőinket” – mondta Unai Iparragirre (Director Passion Brands, Discovery Networks CEEMEA).

Milton Wainwright, a Sheffieldi Egyetem tanára már több mint tíz éve vizsgálja az űrbéli mikroorganizmusokat, hogy bizonyítékokat találjon a sztratoszféra földönkívüli eredetű életformáira. Az általa vezetett kutatócsoport 2013 júliusában ballont küldött a sztratoszférába, amely 22-27 km közötti magasságban egysejtűek maradványaira bukkant – amely véleményük szerint nem származhat a földről. Wainwright újabb ballont küld fel, ezúttal tízszer nagyobb magasságba, hogy folytassa kutatását.

A Discovery Science lépésről lépésre nyomon követi a kutató munkáját. A földönkívüli baktériumok utáni nyomozás november 3-tól rövid epizódokból álló sorozatként lesz látható a csatorna YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán. A kísérlet csúcspontjaként a Tudomány Világnapján a Discovery Science logójával ellátott ballont útnak indítják az űrbe. A teljes kísérletet filmre veszik és a Discovery Science közösségimédia-csatornáin is elérhetővé teszik.

A csatorna ezen kívül megújult on-air arculattal, különleges műsor-összeállítással és egy páneurópai közönségversennyel készül a Tudomány Világnapjára.

Az új on-air arculat

A november 3-án debütáló új on-air arculat középpontjában a logó öt új változata áll, melyek tükrözik a csatornán látható műsorok főbb témaköreit.

Különleges műsorok

Az ünneplés már egy héttel a Tudomány Világnapja (november 10.) előtt elindul. A csatorna hétfőtől vasárnapig, 16.00-tól 22.40-ig tematikus maratonokban vetíti az egyes tudományos témakörök legjavát: népszerű tudomány; a jövő technológiája; földönkívüli élet; mérnöki csodák; testünk tudománya; extrém időjárás, és az űrkutatás.

A tudomány világnapján (november 10-én) a megelőző hét műsoraiból készült válogatás mellett két vadonatúj sorozat premierje is látható lesz:

  • A NASA X-aktái (18.30-kor) – a hatrészes sorozat a NASA kamerái által rögzített tíz legnagyobb rejtélyt mutatja be eredeti felvételek, valamint űrhajósokkal és a tudósokkal készült interjúk segítségével.
  • Így működik a Világegyetem (19.20-kor) – a műsor harmadik évada a világűr belső működését tárja fel neves szakértők és számítógépes animációk segítségével. A nyolcepizódos új évadban a feketelyukakról, a holdakról, galaxisokról és az univerzum további különlegességeiről esik majd szó!


Páneurópai közönségverseny

Az UNESCO és a Discovery Science a Tudomány Világnapja alkalmából közös játékot hirdetnek, amelyen a nyertes bőséges jutalomban részesül: kap egy menő UFO-drónt, elneveznek róla egy valódi csillagot, és lehetőséget nyer, hogy saját félperces videójával szerepelhessen a Discovery Science műsorán. A részvételhez a nézőknek egy 30 másodperces klipet kell küldeniük a celebratescience@discovery.com címre, amelyben saját anyanyelvükön azt mondják el a Discovery Science-nek, mit szeretnek a tudományban. Az öt legjobb videó a Discovery Science adásában is bemutatkozik majd.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott