Ugrás a tartalomra

A Fővárosi Törvényszék eltiltotta a TV2-t a Chili TV név használatától

Chili TV új logoAz AMC Networks Central Europe Kft. kérelme nyomán a Fővárosi Törvényszék ideiglenes intézkedésben kötelezte a TV2-t, hogy hagyjon fel a „Chili TV” megjelölés televíziós szórakoztatás és televíziós programok készítése körében történő használatával, továbbá e szolgáltatásainak chilitv.tv internetes oldalon történő reklámozásával és a chilitv.tv domain név használatával.

Az ügy előzménye, hogy a TV2 2016 tavaszán bejelentette, hogy új csatornákat indít, amelyek közül a gasztro-csatornát Chili TV-nek fogják hívni, és egyúttal védjegyoltalmat kért a Chili TV ábrás megjelölésre, amely ellen az AMC felszólalt. A szabadalmi hivatal alaposnak találta az AMC felszólalását, és elutasította a TV2 védjegyoltalmi kérését. A TV2 ezután más ábrás megjelöléssel új kérelmet nyújtott be, sőt időközben szóvédjegyként is oltalmat igényelt a Chili TV megjelölésre. A TV2 párhuzamosan futó ’Chili TV’ védjegyoltalmi kérelmeivel szemben az AMC a lehetséges jogi eszközökkel fellépett annak érdekében, hogy a TV2 ezekre a megjelölésekre ne szerezhessen védjegyoltalmat.

A Fővárosi Törvényszék most fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható végzésében kötelezte a TV2-t, hogy a végzés kézbesítését követő napon hagyja abba a „Chili TV” név használatát.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott