Ugrás a tartalomra

A Hálózatos TV Zrt. közleménye

Hálózat TV logoA 2002 óta sugárzó Hálózat TV a közszolgálat és kereskedelmi televíziózás közötti új minőség, egy településközi, a helyitől az országosig ívelő tematikát hordozó, szórakoztató, hír- és közszolgálati műsortartalmat nyújtó egyedi csatorna. A televízió műsorpolitikájában a hitelességet, az emberközeliséget igyekszik megvalósítani, az országot sokszínűségében bemutatni. A Hálózat Televízió – mint országos és egyben speciális csatorna – kiemelt figyelmet fordít a hazai és az európai értékekre is.

Az ORTT 2010 februárjában nyilvánosságra hozott kutatási anyaga szerint a Hálózat TV-n látható a legkevesebb erőszakos hír. Az ORTT által végzett tanulmány szerint a legtöbb hazai gyártású műsort 2009-ben is a Hálózat TV készítette.

A részvényes helyi televíziók műsorkészítő szándékainak megfelelően kialakított fenti egyediség a gazdaságilag is eredményes működést biztosítani idáig is csak nagy erőfeszítések árán tudta, és a gazdasági életben és a televíziós piacon bekövetkezett változások sem kedveztek a csatornának. Ezért a Hálózatos TV Zrt. 2012. augusztus végi rendkívüli közgyűlésén a tagtelevízió részvényesek a Zrt. jogutód nélküli megszüntetése mellett döntöttek, azzal a kitétellel, hogy a menedzsment- lehetőség szerint- mindent tegyen meg  az adás  folyamatos sugárzásáért a felszámolási folyamat megkezdéséig, de legalább szeptember végéig, a felszámoló kijelölésének feltehető időpontjáig.

A Hálózat TV nem adott ki semmiféle sajtónyilatkozatot a műsor beszüntetésével kapcsolatosan. Ezt a döntést a felszámoló hozza meg és ő határozza meg a műsor beszüntetésének időpontját is. A felszámolás a jogutód nélküli megszűnés egyik formája, és mint gazdálkodási folyamat, eredményességhez kötött. Célja a gazdálkodó szervezet olyan módon történő kivezetése a piacról, mely a legkisebb veszteséggel jár. Az eredményességnek pedig a fentiek szerinti egyediség, média-arculat, a lehetőségét biztosítja, adott esetben akár reorganizációhoz sem irreális opció. Szakmailag ezért sem lehet a felszámolót kész helyzet elé állítani idő előtt hozott döntéssel.

A felszámolási kérelem benyújtása megtörtént, a felszámolót kirendelő határozat még nem született.

Dr. Kozma Gábor
vezérigazgató

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott