Ugrás a tartalomra

A közmédia rövidtávú tervei

MTVA logoMozgalmas december elé néz a közmédia, két fontos feladattal kell megbirkóznia, hiszen december 15-től már valamennyi rádióműsort a Kunigunda úti gyártóbázisról kívánják sugározni, és december 20-án el kell indítani az archívumra épülő M3 csatornát.

A további feladatok közé tartozik tartalmában és megjelenésében is megújítani a közmédia online rendszerét, amelyet a mobilalkalmazások fejlesztése követ. A szükséges műszaki fejlesztések közé tartozik a rádió digitalizálása, valamint elkerülhetetlen a hírgyártás megújítása is.

A nézőknek jó hír, hogy hamarosan valamennyi tévéstúdió átáll a HD-technikára. Rövidtávon megoldandó feladat a gyermekcsatornává átalakított M2 este nyolctól hajnalig terjedő műsorsávjában a fiatal felnőttek megszólítása is, együttműködve a műsorszolgáltatóval.

A köztévé az M3 után további tematikus kábelcsatorna indítását tervezi. Bár ez részletezésre nem került, de meg kell említenünk, hogy bő két éve, úgy másfél hónappal az M3 terveinek kiszivárgását megelőzően már felmerült egy archív tartalmakra épülő sportcsatorna indításának ötlete, elképzelhető, hogy ez kerül majd megvalósításra.

A fentiekről Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója beszélt tegnap, a Balatonalmádiban zajló Média Korrektúra konferencián.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott