Ugrás a tartalomra

A Médiatanács 14 közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztését támogatja

NMHH Médiatanács logoKözösségi rádiók és televíziók csaknem 45 millió forintos műszaki fejlesztési hozzájárulásáról hozott döntést az NMHH Médiatanácsa, a 110 millió forint keretösszegű pályázat idei első fordulójában 10 közösségi televízió és 4 rádió jutott pénzügyi forráshoz.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében létrehozott, a közösségi médiaszolgáltatók 2014-es műszaki fejlesztését célzó pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi rádiók és tévék folyamatos, színvonalas működését. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának múlt csütörtökön meghozott döntése szerint a támogatott tévék között található az érdi, a füzesabonyi, a nagykállói, a vecsési televízió, a borsodi Irány Televízió, az esztergomi körzeti televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a pécsi Pannon TV, a szarvasi Körös Televízió és a szegedi TiszapArt Televízió. A mecenatúraprogram a közösségi rádiók köréből ezúttal a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió és a székesfehérvári Alpha Rádió műszaki modernizációjának finanszírozásában vállalt szerepet. A 110 millió forintos keretösszegű idei pályázatra még lehet jelentkezni, a következő forduló beadási határnapja ez év július 10-e.

Az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban eddig közel 9 milliárd forint támogatást folyósított pályázati rendszerében: 4,56 milliárd forintot 434 filmterv megvalósítására, valamint 4,43 milliárd forintot a kisközösségeket szolgáló helyi, körzeti és közösségi médiaszolgáltatók infrastruktúrájára és műsorgyártására 1128 sikeres pályázat révén. Ezek közül a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére 2011 óta 135 nyertes pályázat részesült 327 millió forintban.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott