Ugrás a tartalomra

A Médiatanács 40 millió forinttal támogatja hat helyi televízió digitális átállását

NMHH Médiatanács logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban 312 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki áprilisban a helyi televíziók digitális átállásának támogatására. A pályázat első fordulójában hat vidéki televízió nyert közel 40 millió forintos támogatást.

2013 a digitális átállás éve. Az NMHH célja, hogy a technológiai váltás zökkenőmentes legyen, ezért a lakosság mellett a helyi televíziókat is támogatja. A Médiatanács pályázata a helyi televíziók számára anyagi keretet biztosít a digitális átálláshoz szükséges berendezések beszerzéséhez. Az áprilisban kiírt pályázat első fordulójának döntése nyomán hat vidéki televízió kap közel 40 millió forintot.

A támogatásból a helyi kereskedelmi és közösségi televíziók digitális átállást szolgáló berendezéseket és csatlakozó kiegészítő eszközöket vásárolhatnak. A Médiatanács egyszeri hozzájárulása révén a helyi audiovizuális szektor pályázati nyertesei számára lehetővé válik, hogy jobb minőségben, a legmodernebb technológiával sugározzák adásaikat. Egy beruházásra legfeljebb 8 millió forint támogatást lehet igényelni.

A pályázaton az a helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó televízió indulhat, amely médiaszolgáltatási szerződésében legalább napi 20 százalék közszolgálati tartalom sugárzását vállalta, vagy korábban részt vett a televíziós közéleti magazin-, illetve hír- és kulturális magazinműsorok gyártását finanszírozó pályázaton.

A pályázati nyertesekről, a kiírásról, valamint a beruházásban érintett műszaki berendezések és eszközök teljes köréről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. 

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott