Ugrás a tartalomra

A Médiatanács kéttucatnyi közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztését támogatja

NMHH Médiatanács logoTizenhat televízió és nyolc rádió nyert közel 65 millió forintot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának pályázatán a grémium legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében. A közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését ösztönző kiírás évek óta eredményesen járul hozzá ahhoz, hogy a nézőkhöz, hallgatókhoz színvonalasan és megbízhatóan működő technikai háttérrel készülő műsorok jussanak el.

Az NMHH Médiatanácsa az idei műszaki fejlesztési pályázat második fordulójáról döntött legutóbbi ülésén. Nyolc rádió 12,6 millió, tizenhat televízió pedig 52,3 millió forint támogatásban részesült. A támogatási összeget a nyertesek médiaszolgáltatásuk technikai megújítására használhatnak fel, többek között stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai környezet kialakítására, valamint műsorjel-átviteli, számítástechnikai és áramszünetmentes működést biztosító eszközök és berendezések megvásárlására.

A kedvezményezett televíziók közé tartozik ezúttal a budapesti City TV, a „hatoscsatorna”, a Hegyvidék és a Promontor elnevezésű tévé, a bajai, a balmazújvárosi, a bólyi, a csurgói, a kisteleki, a mezőtúri, a szentgáli, a szekszárdi, a tatai, a tatabányai televízió, a komlói Baranya Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió. A rádiók közül az Inforádió, a budapesti és a debreceni Katolikus Rádió, a siófoki Balaton Rádió, a gyomaendrődi Radio Sun, a törökszentmiklósi és a szarvasi rádió, valamint a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium által működtetett Táska Rádió nyert a pályázaton.

Az NMHH Médiatanácsa 2011 óta a műszaki fejlesztést célzó kiírásokon eddig 159 pályázatot nyilvánított nyertesnek, amelyek révén a közösségi médiaszolgáltatók összesen több mint 437 millió forintot fordíthattak technikai berendezéseik modernizálására.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott