Ugrás a tartalomra

A MinDig TV háztartások száma elérte a háromszázezret

MinDig TV logoAz Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózat-fejlesztést, további 20 digitális telephely kezdi meg működését a következő hetekben. A legfrissebb értékesítési adatok alapján a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban 2011 első kilenc hónapjában, a MinDig TV Extra szolgáltatás pedig a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül. A MinDig TV újabb mérföldkőhöz érkezett: az ingyenesen fogható csatornákat már 300 000 háztartás nézi, míg a MinDig TV Extra szolgáltatás már több mint 42 000 előfizetővel rendelkezik. Az AH teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát.

Legfrissebb trendek


A digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban 2011 első kilenc hónapjában, a MinDig TV Extra szolgáltatás pedig a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül. A legfrissebb értékesítési adatok alapján megállapítható, hogy a DVB-T eszközpenetráció bővülése kiemelkedő volt, csaknem 850 ezer háztartás rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékkel idén novemberig.

A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: a felhasználók száma elérte a 300 ezret, mely az összes földfelszíni háztartás körülbelül 35 százalékát teszi ki. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás pedig több mint 42 ezer előfizetővel rendelkezik. A MinDig TV Extra Családi csomagjának 2011. október 1-jei elindításával a legnézettebb csatornák közül szinte mindegyik elérhető a DVB-T platformon. A 31 elérhető digitális földfelszíni televízióprogram össznézettsége megközelíti a 80 százalékot, míg a fennmaradó 61 magyar nyelvű tematikus csatorna a maradék 20-22 százalékos nézettségen osztozik.

A MinDig TV kompatibilis dekóderek és integrált televíziókészülékek átlagára 25 százalékkal csökkent 2011 első kilenc hónapjában. A DVB-T platform elindítása óta pedig az áresés 77 százalékos volt a dekóderek, míg 61 százalékos az integrált digitális televíziókészülékek esetében.

Folytatódik a hálózat bővítése

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztést, további 20 digitális telephely kezdi meg működését a következő hetekben. Az elmúlt hetekben három új nagyteljesítményű telephelyről indult el a tesztsugárzás: Miskolc/Avas, Fehérgyarmat/Penyige és Aggtelek/Perkupa.

E gerincadókon kívül további 17 telephelyről indul el a sugárzás az év végéig, melynek eredményeképpen a DVB-T telephelyek száma eléri az ötvenet, a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot, a digitális lefedettség eléri a jelenlegi analóg m1 hálózat lefedettségi értékét.

Nagy Hideg-hegyről, a Börzsöny egyik csúcsáról egy közepes teljesítményű adót, illetve december során számos további kisteljesítményű átjátszóadót indítunk el: Balassagyarmat, Barcs, Battonya, Bonyhád, Dorog, Eger, Fony, Keszthely, Kőszeg, Lenti, Sály, Sátoraljaújhely, Siklós, Szigetvár, Tamási és Zirc.

Minden készen áll a zökkenőmentes analóg lekapcsoláshoz

A vételhez szükséges készülékek – dekóder vagy integrált televízió – ára tovább csökken, ezáltal szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra DVB-T MPEG-4-es vevőeszközhöz jusson. Az Antenna Hungária két karácsonyi akciót is meghirdetett: a MinDig TV promóció keretében, aki most vásárol MinDig TV matricás készüléket, további 10 csatornát nézhet ingyen egy hónapig. A MinDig TV Extra az új akcióban 19 990 forintért kínálja az egyéves Alapcsomag előfizetést a vételhez szükséges dekóderrel együtt.

A rövidtávú terveket illetően az AH jövőre a B multiplex – MinDig TV Extra családi csomag – jelenlegi 84,7 százalékos lefedettségének további növelésére fókuszál. 2012 a legnézettebb sportesemények éve lesz: Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok, Forma-1; várakozásaink szerint ezeket az eseményeket a közszolgálati televízió közvetíti, HD-minőségben.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásához közeledve a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik. Az AH ezáltal teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott