Ugrás a tartalomra

A német RTL csoport lemondott a Romániában engedélyezett csatornáinak licencéről

RTL Kábeltelevízió logoA német RTL csoport lemondott a Romániában engedélyezett hét tévécsatornájának licencéről; a csatornákat Luxemburgba költözteti - írta pénteken a Mediafax román hírügynökség.

A hírt megerősítette az MTI-nek Turos Lóránd, a román Országos Audiovizuális Tanács tagja.

A német csoport a Cable Channels SA romániai vállalaton keresztül az RTL+, az RTL II, a Cool TV, a FILM+2, a FILM+, a Reflektor és a Sorozat+ csatornák esetében rendelkezett licenccel. Ezek a Magyarországon és Romániában szórt csatornák elsősorban a magyar nézőknek szólnak.

November végén vált ismertté, hogy a német RTL csoport a magyarországi RTL Klubon kívül minden más magyar csatornáját Luxemburgba költözteti kiadásainak csökkentése érdekében. A román hírügynökség szerint a döntés mögött a magyarországi reklámadó bevezetése áll.

Januártól a Romániában engedélyezett hét csatorna is Luxemburgban, az anyacégnél működik tovább a CLT-UFA nevű RTL-cég fennhatósága alatt. Korábban Turos Lóránd az MTI-nek elmondta: azért előnyösebb több más uniós tagállamhoz képest engedélyt kérni Romániában, mert ott nem kell műsorszórási díjat fizetni.

A német RTL csoport 2003 óta volt jelen a romániai piacon. 2012-ben a román médiahatóság kilenc évre meghosszabbította a Cool Tv és Film+2 műsorszórási engedélyét, amelyről most - december 1-i hatállyal - lemondott az RTL csoport.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott