Ugrás a tartalomra

A SES továbbra is élen jár a HDTV fejlesztésekben

SES logoA SES S.A. (az Euronext Párizsi és Luxembourgi Értéktőzsde: SESG) a legnagyobb HD és Ultra HD (UHD) platformként továbbra is vezető szerepet tölt be a nagy felbontású televíziózás (HDTV) fejlesztésében.

2016-ban a SES HD csatornaválasztéka 7%-kal, 2495 csatornára bővült. Jelenleg a 7538 adót tartalmazó teljes SES csatornakínálat egyharmada HD, így a világ teljes HD csatornaválasztékának 27 százalékát a SES szolgáltatja. Ezenfelül a SES műholdflottája által szolgáltatott csatornák több mint 60 százalékánál már MPEG-4 szabványú tömörítést alkalmaznak.

A SES HDTV fejlesztéseinek fő mozgatórugója a HDTV európai térnyerésének folytatódó trendje volt. A kontinensen a HDTV csatornák száma 14%-kal nőtt, ami összességében így már több mint 750 elérhető HD csatornát jelent. Ezt a teljesítményt egészíti ki a HDTV Amerikában tapasztalható fejlődése.

A SES lendülete a kereskedelmi szerződések megkötésében töretlen, hiszen az egy évvel korábbi 8 UHD csatornához képest most 21 darabra rendelkezik ilyen megállapodással. Jelenleg a globálisan műholddal sugárzott UHD csatornák 50 százalékát a SES műholdjai közvetítik.

2016-ban az RR Media felvásárlása és a SES Platform Services-zel való egyesítéséből megszülető MX1 is növelte a SES páratlan vonzerejét az új HDTV és UHD csatornák piacán Európában és Észak-Amerikában egyaránt, ami a SES videós üzletágának további terjeszkedését is támogatta a gyorsan növekvő feltörekvő piacokon.

A SES-9 működésbe lépése és a SES HD, valamint Ultra HD tevékenységeinek folyamatos fejlesztése szintén hozzájárult a jelentős terjeszkedéshez az ázsiai piacokon, ahol a vállalat differenciált stratégiát alkalmaz. A SES-10 és a SES-15 műholdak pályára állása idén várható, és ez további növekedési lehetőségeket biztosít az amerikai kontinenseken.

„Minden eddiginél több televíziós csatornával rendelkezünk, és ez megerősíti a SES vezető szerepét mint televíziós műsorszolgáltató infrastruktúra és mint a globális digitalizáció fő mozgatóereje” – foglalta össze Ferdinand Kayser, a SES kereskedelmi igazgatója. „Csatornaportfoliójának növelésével és a nagy ívű 2016-os felvásárlásoknak köszönhetően a SES kiemelten jó pozíciót foglal el ahhoz, hogy kihasználhassa a jelentős növekedési lehetőségeket, különös tekintettel a feltörekvő piacokra. Jelenlegi stratégiánk a jövőbeni növekedés dinamikus motorja lesz. A HD és Ultra HD csatornák számának folyamatos gyarapodásával 2017-ben és az azt követő években is folyamatos növekedés és egyre gyorsuló fejlesztés várható a SES videós üzletágában.”

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott