Ugrás a tartalomra
SkyShowtime logo

A SkyShowtime az HBO Maxtól és a Disneytől igazol új felsővezetőket

Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója ma bejelentette, hogy az HBO Max egyik volt vezetőjét, Roberto Sotot nevezte ki stratégiai vezetőnek, a Walt Disney Companytól érkező John Heinemann pedig a SkyShowtime fő jogtanácsosi tisztségére kapott megbízást. Mindketten még idén csatlakoznak a vállalathoz.

 

Soto az HBO Maxtól érkezik, ahol alelnökként vezette az EMEA régió növekedési marketing csapatát. Ennek részeként irányította a marketing-, PR-, előfizetőszerzés-, CRM- és növekedéselemző csapatokat, és élén állt az HBO Max sikeres bevezetésének a SkyShowtime összes jövőbeli piacán, beleértve Ibériát, a skandináv országokat, Hollandiát, Lengyelországot, illetve Közép- és Kelet-Európát. Az újonnan létrehozott tisztségében Soto vezeti majd a SkyShowtime stratégiájának kialakítását és megvalósítását, szorosan együttműködve az összes csapattal. Amszterdami székhelyéről közvetlenül Sarhannak jelent majd.

 

Az HBO Max előtt Soto vezető beosztásokat töltött be a növekedési marketing, termék-, üzletfejlesztés, stratégia és disztribúció területén a Paramount Global (korábban ViacomCBS), a Fox International Channels és a Liberty Global cégeknél. Dolgozott az induló MUBI és Tribes Media streaming vállalkozásoknál is, különböző globális piacokon Latin-Amerikától, az Egyesült Államoktól és Európától Afrikáig és a Közel-Keletig.

 

Heinemann öt éven át dolgozott a Disneynél, legutóbb Skandináviáért, a Baltikumért és a MENA térségért felelős főtanácsosként, és része volt annak a csapatnak, amely nemzetközi szinten elindította a Disney+ szolgáltatást, többéves szerződéseket tárgyalva Európában.

 

Sarhan vezetése alatt Heinemann lesz a vállalat fő jogtanácsosa, aki stratégiai tanácsokkal látja el a vezetőséget és az igazgatótanácsot, illetve felügyeli a teljes jogi részleget. Szorosan együttműködik majd a terjesztési csapattal, hasznosítva a Disney+ indításánál szerzet tapasztalatait. A Disney-t megelőzően Heinemann a Fox Networks Groupsnál, a BBC Worldwide-nál és a Viasat Broadcastingnál dolgozott.

 

Ezek a legfrissebb kinevezések is segítik a SkyShowtime felkészülését arra, hogy még az idei évtől kezdődően elindítsa szolgáltatását összesen 22 európai országban.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott