Ugrás a tartalomra

A Sport TV ősztől is első a sportban

Sport1 logoA sportszerető tévénézők talán nem is tudják, hogy 2012 nyara mennyire fontos volt a sportjogok piacán. A legjelentősebb jogok többségére kötött szerződés lejárt, és a megszerzésükért, illetve a meghosszabbításukért óriási csata alakult ki a sporttelevíziók között. Örömmel jelenthetjük, hogy a Chello Central Europe által működtetett Sport TV egyértelműen győztesen került ki a harcból, hiszen egyrészt sikerült megtartania legjelentősebb műsorait, így az OTP Bank Ligát és a spanyol bajnokságot, másrészt új tartalmakkal, többek között a Bajnokok Ligájával, az angol FA-kupával, az NHL-lel bővíti kínálatát.

Augusztus 21-én a Mönchengladbach-Dinamo Kijev találkozóval új időszámítás kezdődik: visszatér a Sport1-re a világ legerősebb labdarúgó klubsorozata, a Bajnokok Ligája. Minden kedden a Sport1-en lesz látható a forduló legjobb BL-meccse, valamint a Bajnokok Ligája fináléja és az európai Szuperkupa-mérkőzés is.

A Sport TV a kínálathoz méltó körítéssel készül a BL-re. Faragó Richard, Fülöp László, Matuz Krisztián és Méhes Gábor személyében szakmailag felkészült, népszerű kommentátorok helyszíni tolmácsolásában élvezhetjük a mérkőzéseket. A szakértői stáb pedig kipróbált BL-harcosokkal áll fel. Hiszen ki ne emlékezne arra, amikor Vincze Ottó két gólt lőtt a Grasshoppersnek, vagy amikor Hajdu Attila megfogta Murat Yakin 11-esét. De említhetnénk az 1997-es Dortmund–Juventus finálét is, amely Ricken csodagólja mellett Puhl Sándor kiváló játékvezetéséről is emlékezetes marad. A nagy hármas Nyilasi Tiborral, az egykori európai ezüstcipőssel egészül ki, ők alkotják a Sport Televízió BL-szakértői gárdáját. A csatorna a keddi játéknapról teljes összefoglalót is sugároz, és az UEFA által gyártott 30 perces Champions League-magazin mellett önálló BL-magazinnal is készül.

„Mindenki által ismert szlogenünk szerint a „Sport TV első a sportban”. Ehhez szervesen hozzátartozik az egyes számú labdarúgó klubsorozat is. A Chello Central Europe ezért jelentős forrásokat mozgósított a Bajnokok Ligája megszerzéséért, és mostantól azon dolgozunk majd, hogy Magyarországon a Sport TV-vel azonosítsák a BL-t” – jelentette ki Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.

A BL mellett a világ legnagyobb múltra visszatekintő klubsorozata, az angol FA-kupa küzdelmeit is a Sport TV közvetíti a 2012–13-as szezontól. A futballkínálat azonban még ennél is bővebb lesz, hiszen 2012 őszétől a német válogatott mellett a világ- és Európa-bajnok spanyol, a rendkívül népszerű angol és a vb-selejtezőkön a magyar nemzeti csapattal egy csoportban lévő török válogatott hazai mérkőzéseit is láthatják a nézők. A Chello azt már korábban nyilvánosságra hozta, hogy az OTP Bank Liga további négy, a spanyol Primera División küzdelmei pedig újabb három évig láthatóak lesznek a Sport TV-n, továbbá folyatódnak a Német Kupa- és a skót, valamint a holland bajnoki közvetítések is.

További jó hír, hogy egy év szünet után az NHL is visszatér a Sport TV-re! A KHL-lel és a jégkorong-világbajnokságokkal karöltve páratlanul erős hokis portfolió állt össze, de az NFL-lel és az NBA-vel együtt a három kiemelkedő amerikai liga is csak a Sport TV-n lesz látható. Kézilabdából 2018-ig a magyar női és férfiválogatott idegenbeli Eb-selejtezőit, a 2012-es női Eb-t, a 2013-as férfi- és női vb-t is a Sport TV-n követhetik a szurkolók. Az ínyenceknek pedig az HBO, a Top Rank és a Frank Warren Promotions legjobb bokszgáláival, továbbá a salakmotoros világbajnokság küzdelmeivel, valamint ATP 500-as tenisztornákkal és a Davis-kupával igyekszünk kedveskedni.

„Az ember általában nem örül annak, ha hirtelen több munkája lesz, én azonban a kivételek közé tartozom – kezdte nyilatkozatát Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője. – Idén szeptembertől érezhetően megnövekszik majd csatornáinkon az élő közvetítések száma, és mivel ez egyben minőségi, prémium tartalom is lesz, kollégáimmal együtt alig várjuk, hogy a magyar és a spanyol bajnokság mellett a Bajnokok Ligájáról, az NBA és az NFL mellett pedig az NHL-ről is újra tudósíthassunk.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott