Ugrás a tartalomra

A TvNetWork főtulajdonosai kivásárolnák a többi részvényest

TvNetWork logoA TvNetWork négy legnagyobb tulajdonosa nyilvános vételi ajánlat keretében kívánja felvásárolni a többi tulajdonos birtokában lévő részvényeket - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A közlemény szerint a négy tulajdonos - amelyek együttesen a TvNetWork részvényeinek több mint 85 százalékát birtokolják, szavazati arányuk pedig meghaladja a 99 százalékot - összehangoltan járnak el a vételi ajánlat során. A kijelölt ajánlattevő a Digi Távközlési Kft. lesz, amelynek birtokába kerülnek majd a megszerzett részvények.

A nyilvános vételi ajánlatot 15 napon belül kell megtenni.

Az összehangoltan eljáró tulajdonosok a Digin kívül a holland Carose B.V., továbbá két Cipruson bejegyzett cég, a Trumbull Capitol Advisors és a Sjor Capital Limited.

A TvNetWork tőzsdei kereskedését hétfőn 11 órakor felfüggesztették. A BÉT B kategóriájában forgó papírokra hétfőn délelőtt nem született üzlet, a papír utolsó záróára 179 forint volt május 16-án.

A társaság 2011. évről szóló üzleti jelentése szerint már 2010-ben döntés született a TvNetWork tőzsdei kivezetéséről, ami azonban 2012-re húzódik át. A 2000-ben kábeltelevíziós és internet szolgáltatás végzésére alakult cégben 2009 végén 30 százalékos részesedést szerzett a Digi szakmai befektetőként, és ezt követően, 2010-ben a cég értékesítette az összes távközlési hálózatát és megszüntette a távközlési tevékenységét.

A BÉT adatai szerint 2011-t 49 millió forint árbevétellel és 98 millió forint adózott eredménnyel zárta a TvNetWork, a nyeresége pénzügyi eredményből származott. Egy évvel korábban, 2010-ben még 1,5 milliárd forint bevétele és 115 millió forint nyeresége volt.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott