Ugrás a tartalomra

A TvNetWork közel 100 százalékát megszerezték az ajánlattevők

DIGI logoA TvNetWork Nyrt.-ben 99,61 százalékos részesedést szerzett a Digi Távközlési Kft. és a vele összehangoltan eljáró tulajdonosok az augusztus 21-én lezárult nyilvános vételi ajánlat során - közölte a TvNetWork csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A TvNetWork négy legnagyobb tulajdonosa az idén júniusban jelentette be, hogy összehangoltan eljárva kívánják felvásárolni az általuk nem tulajdonolt részvényeket. Az ajánlat megtételére a Digi Kft.-t jelölték ki, amely június 29-én nyújtotta be az ajánlatot a felügyelethez részvényenként 300 forintos árfolyamon.

A másik három tulajdonos a holland Carose B.V., továbbá két Cipruson bejegyzett cég, a Trumbull Capitol Advisors és a Sjor Capital Limited. Az ajánlattételkor a négy tulajdonos együttesen a TvNetWork részvényeinek több mint 85 százalékát birtokolta, szavazati arányuk pedig meghaladta a 99 százalékot.

A TvNetWork tőzsdei kivezetéséről már 2010-ben döntés született. A 2000-ben kábeltelevíziós és internet-szolgáltatás végzésére alakult cégben 2009 végén 30 százalékos részesedést szerzett a Digi szakmai befektetőként, ezt követően, 2010-ben a cég értékesítette az összes távközlési hálózatát, és megszüntette a távközlési tevékenységét.

A BÉT adatai szerint a TvNetWork 2011-ben 49 millió forint árbevételt és 98 millió forint adózott eredményt ért el, nyeresége pénzügyi eredményből származott. Egy évvel korábban, 2010-ben még 1,5 milliárd forint bevétele és 115 millió forint nyeresége volt.

A társaság részvényeit 2006. augusztus 7-én vezették be a tőzsdére. A papírok utolsó záróára 295 forint volt augusztus 16-án.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott