Ugrás a tartalomra

A Vidanet 2019. októberi kódolatlan kínálata

Fiatalos női közönséget megszólító műsorok valamint látványos és izgalmakkal teli ismeretterjesztő és szórakoztató tartalmak, mindez a Vidanet 2019. októberi kódolatlan kínálatában.

 

A Sony Maxon a nézők két nagyszerű magyar sorozatot, a 200 első randi című romantikus vígjátékot és az Ízig-vérig című drámasorozatot követhetik ősszel. A 200 első randi második évadában Luca számos új kihívással szembesül, miközben tovább keresi az igazit, hogy megnyerhesse az édesanyjával kötött fogadást. Természetesen az új szériában is rengeteg meglepetés, szerelem és mindent felforgató esemény vár a karakterekre, úgyhogy érdemes lesz minden vasárnap 12.20-kor a Sony Maxra kapcsolni és az ötrészes minimaratont választani. A 200 első randi szereplőgárdája ráadásul olyan fantasztikus színészekkel bővül, mint Hegyi Barbara, Gubik Petra és Száraz Dénes.

 

Az Ízig-vérig című magyar sorozat a tehetséges séf-házaspár (Gryllus Dorka és Simon Kornél) válásának korántsem unalmas utóéletébe enged bepillantást. A szakácsok által közösen üzemeltetett étterem a frigy felbomlása után Éváé lesz, ám András revansot próbál venni, és pár száz méterre megnyitja saját vendéglőjét. A Balaton-felvidéki falu lakói egy igazi séf csatába csöppennek, a történésekből pedig nyilvánvalóan mindenki – család, barátok, de még a falu rosszfiúja is – rendesen kiveszi a részét. Az élménydús sorozat minden szombaton 21 órakor, dupla részekkel várja a nézőket.

 

A hűvösebb októberi napokat garantáltan felpezsdítik a Sony Max romantikus vígjátékai. Igazi sztárparádéval érkezik a Nem kellesz eléggé, ahol többek között Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Ben Affleck és Drew Berrymore próbálja megfejteni, hogy mi járhat a másik fejében, amikor meghívnak egy italra vagy amikor éppen nem hívnak vissza. Október 27-én a Julia Roberts rajongóknak kedvez a műsorkínálat: 17:35-től a sármos Richard Gere oldalán láthatjuk az Oltári nő, míg este 8 órától az Álljon meg a nászmenet! című filmben ismerhetjük meg a csodálatos színésznő olykor vicces, olykor érzelmes oldalát.

 

A Sony Max kínálatában a nézők akciófilmekkel, thrillerekkel és filmdrámával is találkozhatnak az októberi kódolatlan időszakban.

 

Fedezd fel októberben a Spektrum lebilincselő dokumentumsorozatait, köztük egy igazi különlegességet a Tabukról tabuk nélkül 2. évadát. Számtalan olyan téma létezik a világon, amelyről nehéz nyíltan és őszintén beszélni, pedig több ezer ember érintett minden országban és minden korosztályban. A Spektrum saját gyártású műsora, a Tabukról tabuk nélkül az első évadban hat nagyon komoly tabutémát járt körül, érintve többek között a halál, a gyász, a függőségek, és a szexuális identitás kérdését. Már akkor kiderült, hogy a sorozatban boncolgatott kérdéseken túl rengeteg egyéb tabu is foglalkoztatja az embereket, így készülhetett el a 2. évad, melyben ismét Thuróczy Szabolcs a házigazda, és amely október 25-étől péntekenként 22:00 órától a fogyatékosság, a mentális betegségek, az öngyilkosság, a zaklatás, a meddőség, valamint a bűnösök és vezeklők témakörét hozza közelebb a nézőkhöz. A hatrészes sorozat készítői valódi sorsokat és embereket mutatnak be a közönségnek, akik őszintén beszélnek életük egy-egy olyan titkáról, amely talán a mi életünkben is jelen van.

 

A nyílt hónap alatt minden egyes nap 19:00 órától figyelemmel kísérheted a Ne próbáld ki otthon! epizódjait. A sorozat bepillantást enged a természettudományok lenyűgöző világába, amint amatőr és hivatásos tudósok különböző kísérleteket mutatnak be, majd eredményeiket online megosztva versenyre kelnek más „hobbitudósokkal”, egyre emelve a tétet.

 

Október 2-án érkezik az Auschwitz – A végső megoldás, mely a történelem legnagyobb tömeggyilkosságát mutatja be hétköznaponként 22:00 órától. Kevesen ismerik ennek a hírhedt helynek a valós és meglepő történetét. A televízióban eddig soha nem látott, a táborról készült ritka archív felvételeket CGI illusztrációkkal és a döntéshozásban kulcsfontosságú pillanatok drámai rekonstrukciójával kombinálva kibontakozik Auschwitz története és a mögötte rejlő szörnyű ideológia.

 

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem fontossága. Évente több millió tonna műanyag kerül a tengerekbe, a műanyagszennyezés a globális figyelem középpontjába került. De vajon tényleg érezzük ennek az új környezeti válságnak a súlyát? Pontosan hogyan kerül az általunk használt műanyag az óceánba és mi történik vele, amikor odakerül? Tehetünk-e valamit annak érdekében, hogy megmentsük a tengereinket? Liz Bonnin megpróbálja feltárni a világ műanyagproblémáját. Felderíti azokat a módszereket is, amelyekkel napjaink legnagyobb környezeti katasztrófája megakadályozható, és bemutatja, hogy a tudomány tud-e megoldást erre. Liz Bonnin elszántan próbálja kideríteni és választ találni ezekre a kérdésekre a Műanyagtenger című dokumentumsorozatban október 7-én és 8-án este 20:00 órakor.

 

Ha pedig felcsigáznak a bolygónk rendkívüli jelenségei mögötti tudományos magyarázatok, kapcsolj október 5. és 19. között hétvégenként 10:00 órakor a Spektrumra, mert kezdődik a Lenyűgöző bolygónk, a Föld. A sorozat világ körüli útra viszi nézőit, hogy felfedezhessék, milyen különös és megmagyarázhatatlan is tud lenni a bolygónk.

 

Ha viszont arra vagy kíváncsi, hogyan él Alaszka különböző szegletében négy család, milyen megpróbáltatásokkal kell szembenézniük, amint a hosszú, sötét és fagyos telet próbálják átvészelni ezen a kegyetlen vidéken, ahol a hőmérséklet rendszeresen a végzetes -62 Celsius fokig süllyed, akkor az Élet a fagypont alatt a te műsorod! Az újabb részek hétköznaponként 21:00 órától kerülnek képernyőre.

 

Október 20-ától 27-éig a hétvégéken 16:00 órától Martin Clunest kísérheted végig 10 ezer mérföldes útján az Amerika szigetei című sorozatban, hogy felfedezd az Amerika partjain túl szétszórt szigetek hatalmas területét. Mindegyiknek sajátos jellege és egyedülálló története van, és új meglátásba helyezi egy olyan ország bejárását, amelyet már olyan jól ismerünk. Martin elutazik Hawaiira, megnézi a napos strandokon túli helyeket, hogy megvizsgálja a pusztítást, amelyet a növekvő lávamezők okoztak, majd továbbmegy Alaszkába, a sűrű erdők és havas gleccserek vidékére, ahol zarándokútra kel egy orosz ortodox pappal. Elképesztő szigetekre látogat Seattle és Los Angeles, valamint a Mexikói-öböl közelében, illetve megnézi az elnökök „játszótereit” a keleti parton.

 

A Windsor-ház valamint a 20. századi uralkodói látogatások című sorozatokban a brit királyi család kerül a fókuszba. Előbbi egy izgalmas családi történet szerelemmel, árulással, válással, gyilkossággal és hatalmi harcokkal fűszerezve. A nézőknek olyan történeteket mutat be október 10-étől hétköznaponként 22:00 órától, ahol a kevés esély ellenére a győzelem a könyörtelenségnek, pragmatizmusnak és puszta szerencsének volt köszönhető. Míg a 20. századi uralkodói látogatások október 19-étől hétvégeken 22:00 órától rántja le a leplet a híres famíliáról. A 20. század legikonikusabb eseményeinek középpontjában a brit királyi család állt: két világháború, birodalmak alkonya, koronázások, esküvők, fényes körutak, divat és pletyka. Egy század, amelyben a királyi család nagy hatást gyakorolt és részese volt számos meghatározó történelmi pillanatnak, örökre nyomot hagyva a modern történelem eme fontos időszakán. Négy epizódon át követhetjük nyomon a hivatalos utakat és állami látogatásokat, felfedezhetjük a távoli helyek történeteit, betekinthetünk a királyi sarjak életébe és megismerhetjük a célállomások történeteit, valamint azt, hogy mi tette ezeket szimbolikus helyekké a királyi úti térképen.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott