Ugrás a tartalomra
JimJam logo

Augusztus 1-jén új arculattal mutatkozik be a JimJam

Új arculattal mutatkozik be augusztus 1-jén a JimJam. Vadonatúj logóval és identekkel, új és szerethető karakterekkel ismerkedhetnek meg hamarosan a gyermekcsatorna rajongói. A megújulás kiterjed a JimJam tartalmára is: a napi műsorstruktúra része lett az úgynevezett „Tanulj játszva!” programblokk, amikor a játszva tanulást segítő rövid, vidám sorozatok szórakoztatva tanítják a kicsiket.

 

Minden, ami az új JimJam arculatot jelenti: logó, karakterek, identek, bumperek

 

A JimJam új arculatát nemzetközi tenderen választották ki, amelyen 5 ország 9 kreatív ügynöksége vett részt. A shortlistre juttatott terveket 2 és 5 év közti gyerekeknek is megmutatta a csatorna, akik körében egyértelmű tetszést aratott a végső koncepció. A nyertes design a londoni Wiedemann Lampe kreatív ügynökség munkája, akik az új logó mellett vadonúj karaktereket álmodtak meg a JimJam-nek, emellett új identek és bumperek egészítik ki a teljes megújulást.
Az új arculat célja, hogy vizuális megerősítést adjon a JimJam „Tanulj játszva!” felhívásának.
Az új logó élénkebb színű és letisztult, modern vonalvezetésű lett. A JimJam „J” betűiből két szerethető, mókára mindig kapható karakter született, ők Jim és Jam, akiket elkísér barátjuk, Csillag. Az identekben Jim, Jam és Csillag szerepelnek vidám, hétköznapi helyzetekben, amint például hangszeren játszanak, homokvárat építenek, vagy éppen szappanbuborékra vadásznak a fürdőkádban. Ezek a helyzetek a gyerekek kíváncsiságát és képzelőerejét igyekeznek bemutatni.

 

„A JimJam-ben és a célcsoportjában komoly potenciált látunk. Büszkék vagyunk, hogy most egy összekapcsolt tartalmi és kreatív támogatást adhatunk a csatornának, ami segíteni fog céljaink elérésében” – mondta Minda Judit programigazgató.

 

Új tartalmak a JimJam-en

 

Az arculatváltás nem az egyedüli változás a JimJam életében. Vele egy időben és már az idei év eleje óta folyamatos az átfogó tartalmi megújulás, amelynek során új és döntően edukatív, rövid és szórakoztató kis mesékből álló sorozatokkal bővül a csatorna kínálata. Ezeket a meséket a naponta jelentkező „Tanulj játszva” blokkba rendezi a JimJam, így pontosan követhetőek nap mint nap, segítendő a folyamatos fejlődést a világot felfedező kicsiknél. Az új, célzottan a tanulást jelentő sorozatok közt állatos mesék, a hősöket bemutató, a barátságot ünneplő animációs és rajzfilmek mellett rendszeresek az angol nyelvet egyszerűen, játékosan oktató mesék is. Az vadonatúj tartalmak mellett folyamatosan műsoron tartja a JimJam azokat a húzósorozatokat is, amelyek a védjegyévé váltak, mint amilyen a Noddy, a Tanuljunk Timmy-vel!, a Rejtélyek Tesz-Vesz városban, A hármasikrek és a Thomas, a gőzmozdony.

 

Az újdonságok bevezetésével a JimJam célja, hogy erős kapcsolat, tartós kohéziót teremtsen a csatorna új tartalmai és az arculata között, és egyértelműen utaljon a játszva tanulásra a gyermekek számára létező legbiztonságosabb környezetben.

 

A JimJam műsorát a megújulás első napjától augusztus végéig korlátlanul élvezheti a Magyar Telekom és a Vidanet minden előfizetője. Szintén augusztusban, a Tarr Kft. minden digitális kábeltévé szolgáltatási területen élő valamennyi előfizetőjének elérhetővé teszi a Jim Jam-et.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott