Ugrás a tartalomra
Amazon Prime Video logo

Az Amazon Prime Video-n debütál a “Tabukról tabuk nélkül”

A díjnyertes „Tabukról tabuk nélkül” című magyar széria mostantól Észak-Amerikában is elérhető az Amazon Prime Videon. A széria úttörő szerepet tölt be, hiszen ez az első olyan hazai alkotás, amely az AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI – CNE) égisze alatt megjelenik az Amazon videós streaming szolgáltatásban az USA-ban és Kanadában.  A kritikusok által is elismert sorozatot az AMCNI – CNE megbízásából a Spektrum készíttette, és a sikernek köszönhetően már a második évad munkálatai is javában zajlanak.

 

A hat részből álló, epizódonként egyórás sorozat a legváltozatosabb tabu témákat járja körbe személyes élményeken keresztül. Olyan drámai történetek kerülnek napvilágra, amelyek közelebb hozzák, és feldolgozgatóbbá teszik többek között a halál, a gyász, a függőségek, eltitkolt családi bűnök tragédiáját. A szériát legelőször a magyar, a cseh és a szlovák Spektrumon láthatták a nézők, ahol kivétel nélkül megduplázta a csatorna átlagnézettségét, és soha nem látott pozitív kritikai elismerésben részesült. A népszerűséget az is jól mutatja, hogy múlt évben a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválon, és a Jahorinai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon is komoly elismerést kapott.

 

„Az AMC Studios és az Amazon Prime Video kiváló partnernek bizonyultak az együttműködés során, ennek köszönhetően most először az észak-amerikai közönség számára is elérhetővé válik az egyik legismertebb saját gyártású produkciónk, melyre rendkívül büszkék vagyunk.” – mondta Málnay B. Levente az AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke. „Ez az együttműködés ékes példa a Spektrum exkluzív dokumentumfilm-sorozatainak népszerűségére, melyek még több pozitív kritikára, iparági elismerésre és nagyobb nézettségre számíthatnak a kimagasló minőségű gyártásnak és a remek témaválasztásoknak köszönhetően. Mindeközben hatalmas várakozás előzi meg a második évadot, melynek forgatása már zajlik, és amelyet az év második felében láthatnak majd a nézők.” – tette hozzá az ügyvezető alelnök.

 

A „Tabukról tabuk nélkül” hat részében 40 személyes történet bontakozik ki, melyeket maguk a főszereplők mesélnek el saját szavaikkal a saját környezetükben. A csatorna bő egy évet adott arra, hogy a stáb a lehető legaprólékosabban összerakhassa a történetet és kiválogassa annak szereplőit. A fent említett díjakon túl a széria shortlistre került a Content Innovation Awardson, az Oniros Film Awardson, és a Swiss Mediterranean Film Festivalon is.

 

A sorozatot a Spektrum megbízásából az ACG Reklámügynökség készítette, rendezője Pálinkás Norbert, producere Mentes Endre, míg a házigazdája napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésze Thuróczy Szabolcs.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott