Ugrás a tartalomra

Az analóg kábeles szolgáltatásokat nem érinti a digitális átállás

Vidanet logo2013 végéig megvalósul a digitális átállás. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a változás csak a földfelszíni, tető- vagy szobaantennás vételt érinti, így az átállás után továbbra is elérhetőek lesznek az analóg kábeles szolgáltatások, a Vidanet előfizetői semmilyen változást nem érzékelnek majd.

Több éves előkészítő munka után 2013-ban lekapcsolják az analóg földfelszíni sugárzást Magyarországon. Az analóg földi sugárzás megszüntetése két ütemben fog zajlani: a Vidanet szolgáltatási területein 2013. július 31-ével lesz az átállás, kivétel ez alól a pécsi régió, ahol három hónappal később, 2013. október 31-én búcsúznak el az analóg földi sugárzástól.

Fontos hangsúlyozni, hogy a változás csak a szoba- vagy tetőantennával szabadon vehető hagyományos földfelszíni analóg műsorsugárzást érinti, így a Vidanet előfizetői semmilyen változást nem tapasztalnak majd. A kábeles analóg szolgáltatások az átállást követően is elérhetőek lesznek, így a tévénézéshez továbbra sem szükséges külön átalakító dobozt (set-top boxot) vagy új típusú tévékészüléket vásárolni.

Az analóg földi sugárzás kiváltására a következő lehetőségeket kínálja a Vidanet:

  • Analóg kábeltévé szolgáltatás: Amennyiben nem szeretnének új eszközöket beszerezni otthonukba, ügyfeleiknek lehetőségük van előfizetni analóg csomagjaikra. Legkisebb, Analóg I-es csomaguk már kevesebb mint havi 1000 Ft-ért elérhető.
  • Digitális kábeltévé szolgáltatás: A digitális szolgáltatás az analóg adásnál jobb kép- és hangminőséget biztosít, ráadásul különböző kiegészítő szolgáltatások igénybevételét is lehetővé teszi, mint például az elektronikus programújság vagy a gyerekzár. A digitális vételhez ugyanakkor szükség van egy set-top boxra, vagy olyan tévékészülékre, mely beépített vevőegységet tartalmaz. Kedvező árú digitális csomagajánlataikban az előfizetési díj tartalmaz egy, a digitális vételhez szükséges jelátalakítót (set-top boxot) is.
Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott