Ugrás a tartalomra

Az élő sportközvetítések csábítják a legtöbb magyart a mobiltévézésre

Telenor logoAz okostelefonon és táblagépen való tévénézés előnyeit a legtöbben idén nyáron, a labdarúgó-Európa-bajnokság alatt fedezték fel: a statisztikák alapján a MyTV indítása óta a magyar válogatott mérkőzéseit nézték a legtöbben a szolgáltatás igénybevételével. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy a Telenor a MyTV-n ingyenesen elérhetővé tette az M4 Sport tévécsatorna élő műsorát és a mérkőzések követéséhez kapcsolódó adatforgalmi díjat is ajándékba adta előfizetőinek.

Ingyenes adók az olimpia alatt

A Telenor az augusztus 5-én kezdődő nyári olimpiai játékok alatt is ingyenes hozzáférést biztosít az M4 Sporton és M5 csatornán sugárzott sportközvetítésekhez. Mivel a vállalat nem csak a sportrajongóknak szeretne kedvezni, 2016. augusztus 3-tól 16-ig a Minimax gyerekcsatorna műsorát is ingyenesen elérhetővé teszi, ha a felhasználó regisztrált a MyTV Közszolgálati Csomagjára. A minimaxos kampányt a Fear the Walking Dead és más sikersorozatairól ismert AMC tévécsatornáé váltja, amelyet 2016. augusztus 16-tól 30-ig lehet előfizetés nélkül, ingyenes regisztráció birtokában nézni a MyTV-n.

Saját mobilügyfelei számára a vállalat belföldön nem számítja fel a MyTV alkalmazáson keresztül nézett csatornák által generált adatforgalmat sem.

Rekordot döntött a mobiltévézés a futball-Eb alatt

A futball-Eb alatt több tízezren nézték a futballközvetítéseket a MyTV-n, egy átlagos naphoz képest 5-ször annyi ügyfél használta az alkalmazást, mely hatással volt a az alkalmazásban töltött időre is, ami átlagosan 10 perces növekedést jelentett.  A legtöbben Budapesten nézték a magyar mérkőzéseket a Telenor online tévészolgáltatásában, a második helyen Győr, a harmadikon Szeged, a negyediken Miskolc, az ötödiken pedig Székesfehérvár áll a felhasználók száma alapján készített rangsorban – ez a sorrend tükrözi a Hipernet 4G és 4G+ fejlesztéseket is. Közülük a legtöbben a magyar válogatott mérkőzéseit megelőző napokban telepítették okostelefonjaikra vagy táblagépeikre az Androidra, iOS-re, és okostévékre is elérhető MyTV alkalmazást.

„Az azonnaliság és a rugalmasság egyre fontosabb napjainkban a felhasználóknak: az olyan mobil eszközökön használható tévészolgáltatások, mint a MyTV, erre a kialakulóban lévő igényre adnak választ. Néhány év múlva azonban már teljesen hétköznapi dolognak számít majd , ha valaki a metrón vagy a buszon ülve, fülhallgatót viselve kedvenc sorozatát, vagy mondjuk egy focimeccset néz” – nyilatkozta Banovic Aleksandra, a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.  A Telenor arra számít, hogy az olimpia időszaka alatt a futball-Eb-hez hasonló mértékben növekszik majd a MyTV-t használók száma.

A legtöbben okostelefonon használják a MyTV-t

Jelenleg több mint 100 ezer regisztrált felhasználója van a szolgáltatásnak, akiknek 70 százaléka okostelefonon, 20 százalékuk táblagépen, 10 százalékuk pedig böngészőből vagy tévén használja a szolgáltatást.

A vállalat július végén már olyan otthoni használatra szánt, óriási adatforgalmat tartalmazó mobilinternetes díjcsomagot is bejelentett, amely korlátlan online tévézést is magában foglal: a My Hipernet Home csomagokról részletesen alább, a "Kapcsolódó híranyag"-nál olvashat.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott