Ugrás a tartalomra

Az Eurosport a wimbledoni teniszbajnokság jogaival erősíti pozícióját

Eurosport logoAz Eurosport tovább erősíti pozícióját Európában mint a Grand Slam tornák otthona. A The All England Lawn Tennis and Croquet Club, Wimbledon, képviselőivel kötött új megállapodás keretében az Eurosport az eddigieken felül további 16 országban közvetítheti élőben a The Championships összes mérkőzését.

Az új megállapodás értelmében az Eurosport, az európai sportrajongók első számú választása, közvetíti majd mind a négy Grand Slam tornát – a Wimbledont, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot, a Roland Garrost és a US Opent is – Európa 25 országában. Ez jelentős mértékű bővülés a csatorna számára, hiszen a 2015-re vonatkozó belga közvetítési jog megszerzése előtt, az Eurosport nem közvetítette a wimbledoni tenisztorna eseményeit.

A 2017-től kezdve a The Championship összes mérkőzése látható lesz az Eurosport csatornáin, valamint az Eurosport Playeren Magyarország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Hollandia, Horvátország, Finnország, Izland, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Norvégia, Románia, Szerbia, Szlovénia, Svédország területén.

A három évre szóló megállapodás a 2017 és 2019 közötti időszakban az exkluzív televíziós és digitális jogokat is tartalmazza Az Eurosport történetében először fogja közvetíteni a wimbledoni tenisztornát a fent említett 16 országban. Az Eurosport élő wimbledoni közvetítései exkluzívak lesznek a magyar, albán, bolgár, finn, izlandi, norvég, román és svéd rajongók számára egyaránt. Ezzel az Eurosport kibővíti a Belgiumban, Oroszországban és Ukrajnában már meglévő exkluzív közvetítési jogait.

A 2017-es The Championships kezdetéig a sor további országokkal bővülhet.

“A wimbledoni teniszbajnokság közvetítési jogainak kiterjesztése azt jelenti, hogy 25 országban mind a négy Grand Slam tornát mi közvetítjük, mellyel a Grand Slam tornák valódi otthonává válunk Európában. A The All England Lawn Tennis and Croquet Clubbal kötött hosszú távú megállapodásunk támogatja az Eurosport azon stratégiáját, mely szerint kihagyhatatlan, prémium, tartalmakat teszünk elérhetővé rajongóink számára, minden képernyőn” - nyilatkozta Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

A rajongók a televízió képernyőjén keresztül élvezhetik az élő teniszközvetítéseket, ezen felül nyomon követhetik a bekamerázott pályákon** zajló események minden egyes pillanatát az Eurosport Playeren, az élő és on-demand szolgáltatást kínáló vezető digitális sport platformon.

A wimbledoni közvetítési jogokra vonatkozó új megállapodás megerősíti az Eurosport pozícióját a Grand Slam tornák otthonaként Európában. A csatorna exkluzív közvetítési jogokkal rendelkezik Európában a US Open,  az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság, valamint a Roland Garros mérkőzéseire is.

* Az Eurosport élő, exkluzív közvetítést ad a wimbledoni bajnokságról Magyarországon, Albániában, Bulgáriában, Finnországban, Izlandon, Norvégiában, Romániában és Svédországban.

** Az Egyesült Királyságban a közvetítések a döntőkre és a napi összefoglalókra vonatkoznak.

Az Eurosport a következő országokban rendelkezik a wimbledoni bajnokság közvetítési jogaival: Albánia, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Észtország, Finnország, Magyarország, Izland, Koszovó, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Románia, Oroszország, Örményország Szerbia, Szlovénia, Svédország, Ukrajna, Egyesült Királyság (döntők és összefoglalók)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott