Ugrás a tartalomra

Az Intelsat elvesztette a Galaxy 15 műholdat

Intelsat logoA nyugati 133 fokon szolgálatot teljesítő Galaxy 15 műhold nem válaszol a Földről érkező parancsokra. Az első problémák április 5-én jelentkeztek, amikor néhány transzponder egyszerűen leállt. Ekkor az üzemeltető, az Intelsat, elhatározta, hogy a biztonság kedvéért a pozícióba irányítja a Galaxy 12 műholdat. Ha minden a tervek szerint történik, a Galaxy 15 pótlására érkező műhold szerdán érkezik meg a pozícióba, eredeti, nyugati 123 fokos szolgálati helyéről.

A Galaxy 15 műhold 24 C és 1 L sávos transzponderrel rendelkezik, ezt a Galaxy 12 csak részben pótolhatja, hiszen ugyanennyi a C sávos transzpondereinek száma, de nem rendelkezik L sávossal.

Ez az első probléma az Orbital Sciences Corporation által az Intelsat számára épített műholdakkal. Jelenleg 6 kering orbitális pályán, és három áll építés alatt.

További komoly gondot jelent az Intelsat számára, hogy a Galaxy 15-re nincs biztosítása. A műholdnak 2022-ig kellett volna szolgálnia, de a társaság biztosításpolitikája szerint kizárólag az indítás körül felmerülő problémákra, illetve az orbitális pályán eltöltött első évre kötnek biztosítást.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott