Ugrás a tartalomra

Az M4 Sport is csoportgyőztes

M4 Sport logoA labdarúgó Európa-bajnokság csoportmérkőzései alatt az eddig eltelt 13 játéknapból 10 napon az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna Magyarországon, a teljes napi közönségarányt tekintve. Így kijelenthetjük, hogy válogatottunk mellett az M4 Sport a másik nagy nyertese a csoportkör küzdelmeinek. Természetesen ezek közül a találkozók közül is kiemelkednek hazánk válogatottjának csoportmérkőzései. Ezeken az összecsapásokon abszolút győzelmet aratott az M4 Sport az országos nézettségi versenyben.

Ausztria – Magyarország: 1 733 987 (AMR) 48,3% (SHR)
Izland – Magyarország: 1 976 045 (AMR) 56,6% (SHR)
Magyarország – Portugália: 2 318 043 (AMR) 61,3% (SHR)

A csoportkör legnézettebb félideje a Magyarország – Portugál mérkőzés második negyvenöt perce volt: 2 703 440 (AMR) 65,9% (SHR)
A csoportkör legnézettebb perce a Magyarország – Portugália mérkőzés hosszabbításának 93. perce volt: 2 977 816 (AMR) 70,2% (SHR)

Az M4 Sport közönségaránya a csoportmérkőzések alatt a felnőtt népesség körében egész napra és főműsoridőben is a csatorna valaha volt legjobb eredményét hozta. Köszönjük nézőink támogatását a csoportmérkőzések alatt!

10 évente csak egyszer van ilyen

Az utóbbi tíz évben egyedül a 2006-os Vb-döntő, az Olaszország – Franciaország mérkőzés (RTL Klub, 2 592 249 AMR, 54,9% SHR) volt nézettebb sportesemény - az összes televíziós csatornát mérve - a csütörtöki Magyarország – Portugália mérkőzésnél, amely holtversenyben a második. Ez azt jelenti, hogy csapatunk teljesítménye több embert vonzott képernyők elé, mint a 2008-as és 2012-es Eb-döntő, a 2014-es VB-döntő vagy az utóbbi két Olimpia bármely közvetítése és közel ugyanannyit, mint a  2010-es VB döntő.

Együtt minden rekordot megdöntünk

Válogatottunk vasárnap 21:00 órától Belgium nemzeti csapatával mérkőzik meg a nyolcaddöntőben. Bízunk benne, hogy ezzel a mérkőzéssel a 2006-os Vb-döntő nézettségét is túlszárnyalja a közszolgálati sportcsatorna. Ehhez a rekordhoz nagyban hozzájárulhat, hogy az M4 Sport helyszíni stúdiójában a nyolcaddöntő mérkőzésére is sikerült meghosszabbítanunk Dárdai Pál „igazolását”!

A Hertha BSC szakértője mellett Molnár Mátyás lesz az M4 Sport helyszíni műsorvezetője, így részben új felállással készülünk a sorsdöntő mérkőzésre.

Játékosaink életük legnagyobb mérkőzése és kihívása előtt állnak. Most van igazán szükség arra, hogy a magyar nézők az M4 Sport képernyője előtt támogassák válogatottunkat. Mindenki mutassa meg, hogy #veletekvagyunk!

Az M4 Sport nézettsége mellett az M4 Sport weboldalának számai is történelmi magasságokat értek el a csoportkör alatt. A Magyarország – Portugália mérkőzés napján a közmédia teljes online portfoliójának elérése 315 125 fő volt.

A legnagyobb konkurens user szám, azaz a legtöbb, egy adott pillanatban az online közvetítést nézők száma: 100 766 (az Ausztria - Izland meccsel együtt ez a szám: 102 489).

A közmédia online portfóliójában korábban soha nem volt ennyi helyszíni videós tartalom, mint amennyit Berkesi Judit vezetésével az utóbbi hetekben az M4 Sport weboldalának látogatói megtekinthettek.  A magyar mérkőzés online nézettsége mellett ezek a tartalmak is rekord nézettséget értek el.

A televíziókészülékek mellett az internetes eszközökön is kábeltelevíziónyi nézőt vonzott az M4 Sport webes közvetítése A közmédia online portfolióját szerdán 315 ezer valódi felhasználó kereste fel, ebből 190 ezren a Médiaklikket, 106 ezren pedig az M4 Sport weboldalát. Minden bizonnyal a hazai internet „életében” rekordnak számít a magyar - portugál második félidejében mért adat, amikor 102 489 konkurens felhasználó figyelte adott pillanatban a válogatott mérkőzését.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott